Ladies Lotte Kopecky rijdt naar eerste Belgische wegtitel

2nd consecutive national title for Lotto Soudal Ladies
Race 22 september 2020

Lotte Kopecky heeft zich voor het eerst in haar carrière tot Belgisch kampioene op de weg gekroond. In Anzegem was ze na 131 kilometer in een spurt met drie sneller dan Jolien D'Hoore en Shari Bossuyt. Kopecky volgt ploeggenote Jesse Vandenbulcke op op de erelijst. Naast Belgisch kampioene op de weg is de 24-jarige Kopecky ook de regerend nationaal kampioene in het tijdrijden.

Lotte Kopecky:

"Ik jaag al zo lang op deze Belgische titel. Deze overwinning doet dan ook heel veel deugd. Vandaag was echt een straffe teamprestatie. Mijn ploegmaats namen van bij de start de koers in handen. Ze maakten de koers hard en reageerden op vele uitvallen. Na al hun werk moest ik het vandaag wel afmaken."

"Ik had geen bang om vroeg aan te vallen. Uiteindelijk draaide dat ook niet slecht uit. Ik kon Jolien afmatten en dat had ook een impact op haar eindsprint. Op een bepaald moment kwam het peloton erg dicht en probeerde ik met een uitval op de Tiegemberg Jolien te verrassen. Dat viel bij haar niet echt in goeie aarde. Maar we hielden het tempo erin."

"Toen Shari nog aansloot in de slotkilometers voelde ik al wel snel aan dat zij tevreden was met een derde plek. In de slotsprint zette ik op iets meer dan 200 meter van de finish aan. Er was even een paniekmoment toen mijn versnelling doorschoot. Gelukkig was het zonder veel erg. Jolien kwam naast mij en ik wist dat ik niet mocht afgeven tot op de meet."

"Ik stak mijn handen in de lucht omdat ik voelde dat ik gewonnen had. Toen Jolien hetzelfde deed begon ik te twijfelen. Dan moesten we een hele poos wachten op de officiële bevestiging. Die minuten leken echt eeuwig te duren. Wanneer ze mij toch als winnaar omriepen was de opluchting groot. Na mijn etappewinst in de Giro Rosa is dit een prachtige tweede overwinning in een week tijd. Ik zit in een goeie flow."

Galerij
Lotte Kopecky rides to first national road title