Ladies Lotte Kopecky op podium in Ronde van Vlaanderen

Belgisch kampioene rijdt naar prachtige 3de plek.
Race 18 oktober 2020

Belgisch kampioene Lotte Kopecky is derde geworden in de Ronde van Vlaanderen. Een minuut nadat Chantal Van Den Broek-Blaak solo over de meet gereden was, sprintte haar ploeggenote Amy Pieters naar de tweede plaats, voor Kopecky. Een welverdiende podiumplaats dus voor Kopecky die in 2017 al eens vijfde werd in Vlaanderens Mooiste.

Lotte Kopecky: "Ik ben heel gelukkig met deze derde plaats. Dit als Belgische, in de Belgische trui en in een Belgisch team, dat betekent veel. De derde plaats was vandaag het hoogst haalbare voor mij."

Lotto Soudal mengde zich al vroeg in de debatten door Teuntje Beekhuis mee te sturen in een vroege ontsnapping.

Lotte Kopecky: "Ik ben trots op de hele ploeg. We hadden Teuntje Beekhuis voorop gestuurd in een vroege ontsnapping. En ze kweet zich prima van haar taak. Wij zaten als team daardoor relatief ontspannen in het peloton. Na de Kanarieberg kwam er niet de verwachte grote aanval, we reden nog met een redelijk grote groep richting de Kruisberg en daar ontplofte de koers. Ik zag af op de Kruisberg/Hotond maar ik kon standhouden in de kopgroep."

"Ik wist dat ik bij het opdraaien van de Oude Kwaremont niet te ver in het groepje mocht rijden. Ik heb geleerd uit mijn fouten. Ik slaagde erin mijn plaats vast te houden en ik kon in een goede positie aan de Paterberg beginnen. Toen wist ik dat ik maar even meer moest volhouden. Anderhalve minuut op mijn tanden bijten en mijn laatste krachten aanspreken, dat was de opdracht. En dat lukte. Dat Chantal Van Den Broek-Blaak alleen voorop reed na de Kwaremont was eigenlijk een goede zaak want anders had Boels hun overwicht in de slotfase kunnen uitspelen door slag om slinger te demarreren en dan zou het heel slopend geweest zijn. Dit was een goed scenario voor de finale wat mij betrof en ik ben heel blij dat ik die podiumplaats in de Ronde vastheb!"