Development Podiumplaats voor Arnaud De Lie in GP Vermarc

Lotto Soudal U23-renner sprint meteen naar derde plek in eerste wedstrijd van het seizoen.
Race 15 mei 2021

Lotto Soudal U23-renner Arnaud De Lie heeft meteen een podiumplaats bemachtigd in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In een uitgeregende tweede editie van de Grote Prijs Vermarc viel de wedstrijd al vrij vroeg in een beslissende plooi. Een kleine kopgroep met onder meer Alvaro Hodeg reed al vroeg in de koers weg. Lennert Van Eetvelt - die samen met Arnaud De Lie Lotto Soudal vertegenwoordigde in een achtervolgende groep - waagde de sprong naar voor, maar kon ondanks een indrukwekkende inspanning de aansluiting net niet maken.

In de finale bleven uiteindelijk enkel Alvaro Hodeg en Brent Clé voorop. De Colombiaan van Deceuninck-Quick Step sprintte naar de overwinning, met een ultieme versnelling in de laatste meters versloeg Arnaud De Lie zijn landgenoot Bert Van Lerberghe in de sprint om de derde plek. Zo mocht de 19-jarige De Lie in zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen het podium op.

“Uiteraard ben ik heel blij met deze derde plaats. Om als belofterenner, en bovendien in mijn eerste wedstrijd van het seizoen, een derde plaats te bemachtigen tussen dergelijk mooi deelnemersveld is toch wel speciaal. Met de regenachtige weersomstandigheden en het lastige parcours was het echt een enorm zware wedstrijd. Ook door de wind werd het aan het eind nog een tactisch steekspel.”

“Samen met Lennert Van Eetvelt nam ik de leiding in de achtervolgende groep en aan het eind kwamen we nog heel dicht bij de twee koplopers. In de diepe finale kon ik samen met onder meer Jonas Rickaert en Bert Van Lerberghe wegrijden. Van Lerberghe pakte in de sprint meteen een paar lengtes, maar met een ultieme versnelling kon ik hem toch nog remonteren”, besluit Arnaud De Lie.

Foto: Photo News.

In dit artikel