Development Lennert Van Eetvelt wint BK tijdrijden

De 20-jarige pakt de Belgische driekleur op zijn verjaardag!
Race 17 juli 2021

Lennert Van Eetvelt won vandaag het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor beloften in Koksijde! Een mooier cadeau dan de driekleur kon hij zich op zijn 20ste verjaardag niet wensen. Aan een gemiddelde snelheid van 46,31 kilometer per uur legde Van Eetvelt het 21 kilometer lange parcours af in 27 minuten en 20 seconden. Daarmee liet hij Arno Claeys, de nummer twee, vijftien seconden achter zich. Noah Vandenbranden eindigde derde op 31 seconden.

“De tijdrit was heel technisch en er stond veel wind, waardoor het toch een zwaar parcours was. Ik had de tijdrit gisteren verkend, maar doordat een deel van de tijdrit over het militair domein liep, kon ik pas deze ochtend het hele parcours verkennen”, blikt Lennert Van Eetvelt terug. “Ik kan zeggen dat ik foutloos gereden heb, ik heb de tijdrit kunnen afwerken zoals ik het wilde. Onderweg had ik niet meteen zicht op de tussenstand. Na één ronde zette ik de beste tijd neer, dus toen wist ik dat ik goed bezig was. Ik zag ook dat ik naderde op Noah Vandenbranden, die voor mij gestart was. Maar je bent pas zeker als iedereen over de finish is. De ontlading was wel al groot toen ik over de meet reed, want ik wist dat ik nergens iets had laten liggen en dat ik anders gewoon op mijn waarde zou geklopt zijn. Maar niemand was sneller vandaag. Ik ben heel gelukkig met deze overwinning!”

“Ik had van dit BK een hoofddoel gemaakt deze winter”, zeg Van Eetvelt. “Door corona werd het BK verplaatst naar vandaag, 17 juli, en viel het samen met de Giro Valle d’Aosta die normaal ook op mijn programma stond. Nadat ik zo sterk gepresteerd had in de tijdrit tijdens de Giro (Lennert werd 5de in de tijdrit) werd in overleg met het team beslist om het BK te rijden, gevolgd door de GP Nogent-sur-Oise morgen en de Tour d’Alsace volgende week. En dat is de juiste keuze gebleken!”

In dit artikel