Development Arnaud De Lie wint rit 2 in Tour Alsace

De 19-jarige Belg is meteen ook de nieuwe leider.
Race 22 juli 2021

Arnaud De Lie sprintte vandaag naar de overwinning in de tweede etappe van de Tour Alsace! In aankomstplaats Altkirch liet hij de Fransman Théo Menant achter zich na een rit van 163,1 kilometer die vertrok in Colmar. De weg naar de zege verliep voor De Lie, die nu ook aan de leiding staat in het algemeen klassement, niet zonder obstakels.

“Ik ben zo gelukkig met deze overwinning! Dit is ongelooflijk!”, begint een enthousiaste Arnaud De Lie zijn verhaal. “Het is mijn eerste UCI-zege. Dat ik hier de zege kan pakken in een deelnemersveld met profs is fantastisch. De etappe was nochtans niet goed begonnen. Door een mechanisch defect moest ik al vroeg in de wedstrijd van fiets wisselen. En een veertigtal kilometer voor de meet moest ik een schoen wisselen, maar ik panikeerde niet. Met iets minder dan 25 kilometer te gaan, begon ik me te positioneren met het oog op de sprint. In de laatste tien kilometer kon ik rekenen op de hulp van Lennert Van Eetvelt en Luca Van Boven. Hun job zat erop in de slotkilometer. De laatste 800 meter liep de weg vals plat omhoog, met percentages van 3 à 4%. Ik zette de sprint aan op 550 meter van de streep. Het was een echte machtssprint.”

“De komende twee dagen is het aan de klimmers en wij hebben enkele mooie troeven in ons team om uit te spelen. De kans dat ik de leiderstrui morgen na de etappe nog in handen heb is kleiner dan dat ik de trui kan behouden. Ik ga met plezier de ploegmaats helpen. Op de slotdag is er wel nog een kans voor mij. We zitten in de goede flow en er kunnen nog mooie momenten volgen deze week!”, besluit De Lie.

Foto: Michaël Gilson - DirectVelo / Tour Alsace

In dit artikel