ProTeam Caleb Ewan verlengt tot einde 2024

Twee jaar extra voor Caleb Ewan.
Algemeen 03 augustus 2021

Sprinter Caleb Ewan heeft zijn contract met het team met nog twee jaar verlengd. De 27-jarige Australiër, nog onder contract tot einde 2022, heeft zich aan de ploeg verbonden tot einde 2024. De afgelopen seizoenen won Ewan voor Lotto Soudal 22 wedstrijden, waaronder vijf ritten in de Tour de France, onder andere op de Champs Elysées, vier in de Giro d’Italia, de Scheldeprijs, Brussels Cycling Classic en ritzeges in Tour Down Under.

“Ik voel me hier thuis en ik ben ook trots de kleuren van het team te verdedigen. Samen hebben we prachtige resultaten behaald en ik ben vastberaden te tonen dat het nog maar het begin was. Het wordt nog heel boeiend” zo vertelt Caleb Ewan. “Het kan altijd nog beter. Daarom kijk ik er naar uit te werken met onze sprinttrein met Jasper De Buyst, Roger Kluge, Harry Sweeny en Frederik Frison, en er komt nog versterking bij. We gaan nog scoren.”

Frederik Frison verlengde inderdaad zijn contract met twee seizoenen tot einde 2023 en met de aanwerving van Rüdiger Selig, die een overeenkomst van twee seizoenen tekent, komt er nog een pak ervaring bij. De afgelopen jaren was de 32-jarige snelle Duitser de locomotief van afwerkers als Alexander Kristoff, Peter Sagan, Sam Bennett en Pascal Ackermann.

“In mijn ogen is Caleb Ewan de snelste sprinter ter wereld”, zegt Rüdiger Selig. “Ik ben dan ook heel blij dat hij en de ploeg in mij geloven. Ik zal me met veel plezier voor Caleb dubbel plooien de komende seizoenen. Ik kijk er nu al erg naar uit.”

(lees verder onder de foto)

“Topsport gaat om winnen en verliezen, om vallen en opstaan. In mijn ogen ziet onze toekomst er echt heel goed uit”, zo gaat Lotto Soudal General Manager John Lelangue verder. “We blijven verder bouwen aan de toekomst. Brent Van Moers contract  werd eerder al verlengd en onze laatste 19-jarige aanwinst Arnaud De Lie heeft met zijn twee UCI-zeges, als belofte dan nog, in de afgelopen maand al laten zien over welk talent hij beschikt. We blijven verder gaan op de ingeslagen weg en blijven investeren in de jeugd. De komende weken wordt meer duidelijk.”

“Met Philippe Gilbert hebben onze jonge veulens ook een echte mentor in de ploeg. Met zijn ervaring en voelsprieten in het peloton profileert hij zich zelfs onrechtstreeks tot mijn beste raadgever”, zo gaat Lelangue verder. “Ikzelf blijf overigens aan het hoofd van het team en met Maxime Monfort als performance manager gaan we verder op de ingeslagen weg. Nikolas Maes wordt vanaf 2022 voltijds ploegleider en Mario Aerts, Kurt Van de Wouwer en Marc Wauters hebben hun strepen al meermaals bewezen. Op dat vlak zitten we goed voor de komende jaren. In lijn met onze teamevolutie nemen we afscheid, einde 2021, van Herman Frison en Marc Sergeant, allebei einde contract, maar vooral twee echte Lotto-monumenten. Hun belang voor de ploeg kan niet genoeg benadrukt worden. Beiden zijn en waren jarenlang het gezicht van de ploeg, eerst als renners, later als ploegleider en team manager. Ontelbare sportieve successen en onvergetelijke momenten hebben we samen beleefd. Grote dank voor dit alles, Herman en Marc.”

Meer nieuws over recruteringen en contractverlengingen wordt de komende weken gecommuniceerd.

Fotos © Photo News & Facepeeters