Development Arnaud De Lie wint Omloop Het Nieuwsblad voor beloften

"Dat Milan Fretin tweede werd en zo ook een podiumplaats bemachtigde, maakte het helemaal af", volgens De Lie.
Race 06 september 2021

Arnaud De Lie heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften toegevoegd aan zijn palmares. De 19-jarige renner van het Lotto Soudal Development Team kreeg op het podium het gezelschap van ploegmaat Milan Fretin (20) die tweede eindigde in de sprint. Nathan Vandepitte legde beslag op de derde plaats.

Het is een gelukkige Arnaud De Lie die het relaas van de koers doet: “In de beginfase sprong Liam Slock mee met een vlucht, maar hij had mechanische pech en werd teruggeslagen, waardoor ons team moesten rijden in de achtervolging. Na 75 kilometer arriveerden we aan het zwaartepunt van de koers, met de heuvelzone en kasseistroken. Wij reden er attent voorin. Toen het peloton op een bepaald moment in stukken brak, reden wij met vier in de eerste groep van een twintigtal renners. Daarmee waren we heel goed vertegenwoordigd, maar alles liep opnieuw samen. In de laatste van twee lokale ronden deden Ramses Debruyne en Lennert Van Eetvelt het kopwerk. Ook SEG Racing hielp toen het peloton controleren. Toen iemand demarreerde op de Kleiberg, kon Lennert die aanval al snel neutraliseren. Op de Berendries voerde Lennert het tempo op om zo eventuele aanvallen af te raden.”

En zo stevenden de renners in Zottegem af op een sprint.

“De ploeg had schitterend werk verricht om me in de best mogelijke omstandigheden naar de sprint te leiden”, blikt Arnaud De Lie terug. “Milan Fretin trok de sprint aan op het ideale moment en ik moest enkel nog uit zijn wiel komen om de zege te grijpen. Dat Milan tweede werd en zo ook een podiumplaats bemachtigde, maakte het helemaal af. Tactisch lieten we geen steken vallen en we hadden de koers in handen. Het is schitterend dat we dit zo konden afwerken. Voor mij betekent het veel dat ik de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften heb kunnen winnen. Dit is een klassieke koers en ik houd van dit type parcours. Het voelt geweldig dat ik deze zege binnen heb.”

De volgende wedstrijd op het programma van Arnaud De Lie is de Ronde van Zuid-Bohemen (UCI 2.2) in Tsjechië van donderdag 9 september tot en met zondag 12 september.

Selectie : Arnaud De Lie, Ramses Debruyne, Milan Fretin, Thibaut Ponsaerts, Liam Slock en Luca Van Boven.

Reserves : Vito Braet, Jarne Van de Paar, Aaron Van der Beken en Lars Van Ryckeghem.

Sportdirecteur: Kurt Van de Wouwer.

 

Foto: Sophie Richez

In dit artikel