ProTeam Allan Davis wordt sportdirecteur bij Lotto Soudal

De 41-jarige Australische ex-prof past vanaf volgend jaar zijn ervaring toe op het team.
Algemeen 01 oktober 2021

Allan Davis treedt in 2022 toe tot de groep van sportdirecteurs bij Lotto Soudal. De 41-jarige Australiër zal zich vooral richten op de sprintgroep. Maar als voltijds sportdirecteur – met ervaring in alle types van wedstrijden – zal hij met plezier zijn kennis toepassen op het volledige team.

“Ik ben erg dankbaar dat ik de kans krijg om me aan te sluiten bij een dergelijke professioneel uitgewerkte structuur als Lotto Soudal, en ik ben dan ook enorm gemotiveerd om mijn tijd en professionele werkethiek op het volledige team toe te passen”, zegt Allan Davis in een eerste reactie.

De Australiër was twaalf jaar profrenner en heeft een dertigtal overwinningen op zijn palmares staan. Tot zijn beste prestaties behoren onder meer een bronzen medaille op het wereldkampioenschap in Geelong (2010), een tweede plaats in Milaan-Sanremo, goud en brons op twee Commonwealth Games en een eindzege in de Tour Down Under. Na zijn professionele wielercarrière werd Davis hoofd van de sportdirecteurs bij Wiggle-High5. In 2021 was hij sprintcoördinator/sportdirecteur bij Israel Startup Nation. Tussendoor fungeerde hij ook als technisch afgevaardigde bij de UCI.

“Allan was mijn opvolger bij de UCI, ik ken hem dan ook vrij goed en we hadden al een tijdje nauw contact”, zegt Lotto Soudal general manager John Lelangue. “Allan heeft het juiste profiel, wat goed past bij dat van Caleb Ewan en de sprintgroep. We geloven in wat Allan kan en zal bijbrengen aan de ploeg.”

“Ik ken Caleb vrij goed, maar ik zal vooral voor alle renners werken. Ik ben alvast begonnen met onderzoekwerk. Ik kan dan ook niet wachten om de renners en staf te leren kennen. Mijn kennis van het Vlaams is vrijwel onbestaand, maar met Engels, Italiaans, Spaans en vrij goed Frans kom je al een heel eind binnen het profwielrennen. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen’, besluit Allan Davis.

Allan Davis woont momenteel al 20 jaar in het Baskenland met zijn gezin. Als jonge wielrenner woonde Allan in Italië, waar hij prof werd.