Ladies Jesse Vandenbulcke klaar voor allereerste Paris-Roubaix Femmes

Na lang wachten is het tijd voor de eerste Parijs-Roubaix voor dames!
Race 01 oktober 2021

Morgen verschijnt Jesse Vandenbulcke (25) samen met vijf teamgenotes aan de start van de allereerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen. Door corona moesten ze er anderhalf jaar langer op wachten, maar nu is het zover. De dames krijgen zeventien kasseistroken voor de wielen geschoven, tussen startplaats Denain en de mythische aankomst op de velodroom van Roubaix.

“Eindelijk kunnen we Parijs-Roubaix rijden!”, steekt een enthousiaste Jesse Vandenbulcke van wal. “Ik ben heel blij dat ik aan de start sta van de allereerste editie. Iedereen die graag op kasseien koerst en houdt van het voorjaar, heeft hier enorm naar uitgekeken. Het is ook best spannend, want nu wordt het realiteit.”

Volgens de weersvoorspellingen zal het regenen komend weekend. Geen straf voor Vandenbulcke, die het parcours verschillende keren heeft verkend.

“Ik vind het zeker niet erg dat het een natte editie wordt. Dan is het voor echt”, lacht de Lotto Soudal Lady. “Regenval maakt het er niet makkelijker op. Hierdoor zullen rensters met ervaring in het veldrijden zeker naar voor komen, zij zijn niet bang van zulke omstandigheden. Ik heb het parcours drie keer verkend, maar dat is natuurlijk helemaal anders dan in wedstrijd. Als laatste voorbereiding neem ik de route en de cruciale punten nog enkele keren door met behulp van Veloviewer. Je mag geen gelijkaardig verloop verwachten als bij de mannen; het kan kantelen op andere momenten. Ik denk dat we van bij het begin koers krijgen. Carrefour de l’Arbre zal sowieso wel bepalend zijn voor de uitslag.”

“Iedereen geeft me als tip dat ik vooraan moet zitten, maar dat wordt het devies voor iedereen. Zo eenvoudig is het niet”, zegt Vandenbulcke. “Positionering wordt inderdaad belangrijk, maar ook op tijd eten en drinken is belangrijk.”

“Parijs-Roubaix is een wedstrijd die je niet kan voorspellen, er zijn 1001 mogelijke scenario’s. Er zijn zoveel factoren die meespelen en pech loert om de hoek. Of ik er klaar voor ben? Dat zal ik pas achteraf kunnen zeggen, maar ik ben in uitstekende vorm zoals ik liet zien op het WK afgelopen zondag. Op papier is dit uiteraard een koers die me ligt. Ik hoop op een plaats in de top 25. Hoe zwaar het ook wordt, we weten van bij de mannen dat iedereen deze wedstrijd wil finishen om die velodroom binnen te rijden aan het eind.”

Foto: Photo News.

In dit artikel