ProTeam Jasper De Buyst verlengt contract tot eind 2024

De Lotto Soudal-renner viert zijn 28ste verjaardag met een contractverlenging.
Algemeen 24 november 2021

Lotto Soudal-renner Jasper De Buyst, nog onder contract tot eind 2022, heeft een nieuwe overeenkomst getekend tot eind 2024. De Buyst, die vandaag zijn 28ste verjaardag viert, zal zo tien jaar in dienst van Lotto Soudal rijden. De voorbije jaren was de Belg vooral van goudwaarde als sprintloods van Caleb Ewan, maar in het verleden behaalde hij ook enkele mooie overwinningen zoals Binche-Chimay-Binche en een etappezege in de Ronde van Denemarken en de Ronde van Wallonië. Afgelopen weekend werd De Buyst samen met ploegmaat Roger Kluge nog tweede in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent.

“Deze contractverlenging is een blijk van wederzijds vertrouwen en respect en daar ben ik uiteraard heel tevreden mee”, zegt Jasper De Buyst. “Aan het eind van dit nieuwe contract zullen er tien seizoenen bij Lotto Soudal op de teller staan, een uitzondering binnen het wielrennen. Dat zegt heel veel over onze goede samenwerking van de afgelopen jaren. Lotto Soudal is een echte thuis geworden en ook al ben ik nog maar steeds 28, het voelt alsof ik deel uitmaak van de meest ervaren renners binnen het team.”

Ook General Manager van Lotto Soudal, John Lelangue, is in de wolken dat Jasper De Buyst bij het team blijft.

“Net als in 2019 verlengen we het contract van Jasper De Buyst met dezelfde duur als dat van Caleb Ewan. Jasper maakt intussen al zeven jaar deel uit van Lotto Soudal en het was dan ook een prioriteit om hem bij de ploeg te houden. Als één van de vaste pionnen in de sprinttrein van Caleb heeft Jasper bijgedragen aan heel wat overwinningen en ik ben ervan overtuigd dat er nog veel zullen volgen de komende jaren. Daarnaast hebben we met bijvoorbeeld Jarrad Drizners, Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig ook enkele versterkingen binnengehaald voor de sprinttrein. Dit om renners als Jasper De Buyst wat meer vrijheid te gunnen, want Jasper heeft al enkele mooie zeges behaald in het verleden. Ook in eendagswedstrijden en het Vlaamse voorjaar kan Jasper meer dan zijn mannetje staan.”

Jasper De Buyst blikt alvast even vooruit naar de volgende jaren bij Lotto Soudal.

“Uiteraard zal ik me de komende seizoenen ook voor de volle honderd procent geven in dienst van Caleb Ewan. Ik zette al enkele jaren mijn persoonlijk ambities opzij in dienst van een kopman. Daarom wordt het wat aftoetsen om opnieuw ook mijn eigen kans te gaan. Het zou in ieder geval fijn zijn om een combinatie te kunnen doen. Uiteraard wil ik graag nog enkele koersen winnen. Daarnaast word ik op mijn 28ste binnen de ploeg al aanzien als wegkapitein; ik wil de komende jaren ook mijn ervaring doorgeven aan de jongere garde”, besluit Jasper De Buyst.

Foto: Facepeeters.

In dit artikel