ProTeam “Met een speciaal gevoel naar de eerste koersen”: Lotto Soudal trapt nieuwe wielerseizoen af op Mallorca

Tim Wellens blikt vooruit naar de eerste koersen van het jaar.
Race 25 januari 2022

Voor Lotto Soudal wordt Mallorca het strijdtoneel voor de eerste wedstrijden van het nieuwe wielerseizoen. Van woensdag 26 tot en met zondag 30 januari staat de Challenge Mallorca op het programma. Verspreid over vijf dagen neemt Lotto Soudal deel aan de volgende vijf eendagswedstrijden: Trofeo Calvia, Trofeo Alcudia, Trofeo Serra Tramuntana, Trofeo Pollença en Trofeo Playa de Palma.

De volgende renners maken deel uit van de selectie voor Challenge Mallorca en worden geroteerd gedurende de vijfdaagse: Arnaud De Lie, Matthew Holmes, Andreas Kron, Kamil Małecki, Michael Schwarzmann, Harry Sweeny, Harm Vanhoucke, Viktor Verschaeve en Tim Wellens.

In het verleden kwam Lotto Soudal-renner Tim Wellens al vaak goed uit de verf op Mallorca. Zowel in 2017, 2018 als 2019 schreef hij de Trofeo Serra de Tramuntana op zijn naam. In 2017 kwam Wellens ook als eerste over de streep in de Trofeo Andratx. De 30-jarige Belg blikt vooruit naar zijn eerste wedstrijden van het nieuwe wielerjaar.

Tim Wellens: “De eerste wedstrijden van het seizoen geven me steeds een speciaal gevoel en leiden tegelijk tot een portie gezonde stress. Voor mij kunnen de koersen niet vroeg genoeg beginnen, ik kijk er enorm naar uit om van start te gaan. Momenteel ben ik nog niet in topvorm, aangezien de grote doelen pas later in het seizoen komen. Maar dat betekent niet dat ik zonder ambities van start ga, integendeel. Met vier overwinningen op mijn palmares heb ik enorm goede herinneringen aan de wedstrijden op Mallorca. Ik hou van de technische en eerlijke parcoursen; met goede benen kom je automatisch een heel eind. Dit jaar wil ik graag nieuwe herinneringen creëren. Een overwinning zou in ieder geval mooi zijn om het seizoen te starten, daar gaan we voor met de ploeg.”

Rittenschema Challenge Mallorca

Woensdag 26 januari: Trofeo Calvia, Camp de Mar – Magaluf, (154 km)

Donderdag 27 januari: Trofeo Alcudia: Port d’Alcudia – Port d’Alcudia (173 km)

Vrijdag 28 januari: Trofeo Serra Tramuntana: Lloseta – Lloseta (158 km)

Zaterdag 29 januari: Trofeo Pollença: Pollença – Port d’Andratx (170 km)

Zondag 30 januari: Trofeo Playa de Palma: S’Arenal – Palma (169 km)

In dit artikel