ProTeam Tim Wellens wint Trofeo Tramuntana voor de vierde keer

'Ik wist dat ik als eerste of tweede uit die laatste bocht moest komen'
Race 28 januari 2022

Na 2017, 2018 en 2019 heeft Tim Wellens ook de Trofeo Tramuntana van 2022 op zijn naam geschreven. Hij haalde het in een sprint met een kopgroep van 7 renners voor Alejandro Valverde.

Dat de Trofeo Tramuntana op het lijf van Tim Wellens geschreven is, bewees hij al 3 keer eerder. De 30-jarige heuvelspecialist stond ook dit jaar weer met veel vertrouwen aan de start. Aanvankelijk reed een 6-koppige kopgroep weg op de vlakke aanloop van het parcours. Daarna volgden beklimmingen van de Coll Femenis, Coll Orient en Coll Seller, voordat de renners aan de voet van de Puig Major kwamen. De kopgroep werd ingerekend en op de scherprechter van de dag kwam Tim Wellens met 6 andere renners als eerste boven.

In de afdaling volgden verschillende aanvallen, maar uiteindelijk werd de koers beslist in een sprint met 7 renners. Tim Wellens kwam als eerste uit de laatste bocht en kon Alejandro Valverde afhouden. Na 3 solozeges, voegt hij zo een sprintzege in de Trofeo Tramuntana toe aan zijn palmares.“Op de Puig Major werd heel hard naar boven gereden, maar ik kon goed volgen”, zei Wellens direct na zijn overwinning. “Nadien volgden verschillende aanvallen, maar niemand raakte echt weg. Omdat ik de aankomst kende, wist ik dat ik als eerste of tweede uit de laatste bocht moest komen. Ik ging er als eerste door en kon het houden tot aan de streep.”

Na een vierde plaats tijdens de eerste dag van deze Challenge Mallorca, sloeg Tim Wellens de Trofeo Alcudia op donderdag over om vrijdag met de zege uit te pakken. “Ik voel me heel goed vanaf het moment dat ik hier aan het koersen ben. Op training was het misschien nog niet geweldig, maar sinds ik een rugnummer opgespeld heb, voel ik me echt goed.”

Foto: Photo News

In dit artikel

28
jan

Trofeo Serra de Tramuntana (Lloseta - Deia)

Vlag Spanje Spanje 158.9 km: Lloseta - Lloseta
  1. Tim Wellens Vlag België 4H 12' 32" Lotto Soudal
  2. Alejandro Valverde Vlag Spanje 4H 12' 32" Movistar Team
  3. Simon Clarke Vlag Australië 4H 12' 32" Israel - Premier Tech
  4. Harm Vanhoucke Vlag België 4H 15' 08" Lotto Soudal
  5. Viktor Verschaeve Vlag België 4H 26' 49" Lotto Soudal
  6. Arnaud De Lie Vlag België 4H 31' 55" Lotto Soudal
  7. Kamil Małecki Vlag Polen - Lotto Soudal
  8. Michael Schwarzmann Vlag Duitsland - Lotto Soudal
  9. Matthew Holmes Vlag Verenigd Koninkrijk - Lotto Soudal
Galerij
Tim Wellens tijdens zijn vier zeges in de Trofeo Tramuntana