ProTeam Lotto Soudal klaar voor Belgisch openingsweekend

Ontdek de selecties voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.
Race 23 februari 2022

Komend weekend dokkert het peloton opnieuw over de kasseien. Op zaterdag staat de 77ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad op het programma, op zondag weerklinkt voor de 74ste keer het startschot van Kuurne-Brussel-Kuurne.

De volgende zeven Lotto Soudal-renners staan aan de start van de Omloop: Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Philippe Gilbert, Harry Sweeny, Brent Van Moer, Florian Vermeersch en Tim Wellens. Sportdirecteur Nikolas Maes kijkt uit naar het Belgische openingsweekend.

“Het Belgische openingsweekend geeft iedereen binnen Lotto Soudal een bijzonder gevoel. Zowel bij renners als staff is de honger enorm groot om eraan te beginnen. Het voorbereidend werk is gedaan, het is tijd om te koersen op de kasseien!”

“Voor de Omloop Het Nieuwsblad hebben we een sterke ploeg in de breedte geselecteerd. Die breedte moeten we dan ook zien uit te spelen in de wedstrijd zelf. Voorspellen waar een koers als de Omloop losbarst is aartsmoeilijk. Maar het staat vast dat we enerzijds moeten anticiperen en anderzijds de interessante moves moeten volgen. Iedere renner binnen de selectie vertrekt met duidelijke richtlijnen en daar proberen we ons aan te houden.”

Voor Kuurne-Brussel-Kuurne heeft Lotto Soudal de volgende zeven renners op papier: Cedric Beullens, Jasper De Buyst, Arnaud De Lie, Caleb Ewan, Frederik Frison, Sébastien Grignard en Harry Sweeny.

“Ik heb de indruk dat Kuurne-Brussel-Kuurne opnieuw evolueert richting een koers voor sprinters. De passage over de Oude Kwaremont werd geschrapt, maar dat zal de koers niet minder lastig maken. Het blijft nog steeds een klassieker waarin volop koers wordt gemaakt. Het is zaak om ons niet te laten verrassen in de heuvelzone en als het tot een sprint komt, hebben we met Caleb Ewan en Arnaud De Lie twee snelle troefkaarten in handen.”

“Het openingsweekend geeft alvast een indicatie over het vormpeil van onze renners, maar is zeker niet allesbepalend. Voor mij zijn de openingsklassiekers en de kasseiwedstrijden die er op volgen twee aparte luiken. Koersen als Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico kunnen nog een vormwisseling geven. Maar uiteraard verwacht ik dat het team dit weekend een mooie prestatie neerzet. Belangrijker is dat de renners volledig klaargestoomd worden voor wat nog komen gaat”, besluit sportdirecteur Nikolas Maes.