ProTeam Tim Wellens gebrand op goed resultaat in Strade Bianche

De wedstrijd over Toscaanse grindwegen is toe aan haar 16de editie.
03 maart 2022

Komende zaterdag 5 maart staat Lotto Soudal in Siena aan het vertrek van de Strade Bianche (1.UWT). Een wedstrijd over Toscaanse grindwegen die slechts toe is aan haar 16de editie, maar toch al snel uitgroeide tot een klassieker op de koerskalender. Net als afgelopen jaren krijgt het peloton opnieuw elf ‘sterrati’ of gravelstroken voor de wielen geschoven met als apotheose de iconische finish op het Piazza del Campo in Siena.

Roger Kluge, Harry Sweeny en Maxim Van Gils beleven zaterdag hun vuurdoop in de Strade Bianche. Voor Brent Van Moer, Andreas Kron en Victor Campenaerts wordt het een tweede kennismaking met de Toscaanse onverharde wegen. Nadat Tim Wellens verstek moest geven voor de Omloop Het Nieuwsblad is de 30-jarige Belg opnieuw van de partij in Siena. Wellens, die in 2017 al eens het podium haalde (hij werd toen derde na Michal Kwiatkowski en Greg Van Avermaet) is opnieuw gebrand op een mooi resultaat.

Tim Wellens: Het was pijnlijk om vorige week de Omloop Het Nieuwsblad te missen. Echt een slechte timing om ziek te worden en zo kon ik jammer genoeg mijn goede vorm niet verzilveren in de Omloop. Maar gelukkig ben ik nu goed hersteld en helemaal de oude. Ik heb de voorbije dagen goed kunnen trainen en ook de benen voelen opnieuw prima aan. Ik kijk echt uit naar de Strade Bianche. Het is zowel voor renners als toeschouwers een speciale wedstrijd en ik sta er enorm graag aan de start, misschien mede omdat ik er in het verleden steeds goede resultaten heb neergezet. Ook dit jaar wil ik opnieuw meedoen voor winst. Ik verwacht een traditioneel wedstrijdverloop, een gesloten koers tot grindstrook zeven, de beruchte Monte Sante Marie. Daar wordt wellicht opnieuw de schifting gevoerd en de koers in een beslissende plooi gelegd.”

Selectie Lotto Soudal Strade Bianche: Victor Campenaerts, Roger Kluge, Andreas Kron, Harry Sweeny, Brent Van Moer, Maxim Van Gils en Tim Wellens.

Foto: Photo News.

In dit artikel