ProTeam Arnaud De Lie sprint naar winst in GP Monseré

De 19-jarige neo-prof boekte in Roeselare zijn tweede profzege.
Race 06 maart 2022

Lotto Soudal-renner Arnaud De Lie heeft de GP Monseré op zijn naam geschreven. De 19-jarige Belg was na perfect voorbereidend teamwork de snelste van een uitgedund peloton dat in Roeselare om de zege sprintte. Met een machtige versnelling snelde De Lie naar de zege, Dries De Bondt werd tweede, Hugo Hofstetter mocht als derde het podium op. Voor De Lie is het al zijn tweede zege als neoprof, na een eerdere sprintoverwinning in de Challenge Mallorca.

In de GP Monseré kregen de renners vier lokale ronden van zo’n vijftig kilometer voorgeschoteld met daarin telkens enkele korte hellingen. Bij het ingaan van de laatste ronde ging het tempo aanzienlijk de hoogte in en zorgde ook de wind voor verbrokkeling in het peloton. Sprinter Arnaud De Lie werd in de finale bijgestaan door Florian Vermeersch, Cedric Beullens en Jasper De Buyst. Zij zorgden ervoor dat de jongeling in perfecte positie de sprint kon inzetten. Jasper De Buyst deed de lead-out, De Lie maakte met een krachtige versnelling het teamwork af. Dries De Bondt werd tweede, Hugo Hofstetter derde. Neoprof Arnaud De Lie was uiteraard in de wolken met zijn tweede overwinning van het seizoen.

“Uiteraard ben ik superblij met deze zege. Het objectief vandaag was de overwinning en het geeft me een ongelooflijk gevoel om dat ook effectief te kunnen verwezenlijken”, reageert Arnaud De Lie.  “Zonder het fantastische teamwork was het echter niet gelukt vandaag, ik moet mijn teamgenoten dan ook enorm bedanken. Ze brachten me in een zetel naar de sprint, Jasper zette me perfect af, ik trok mijn sprint op gang op 250 meter van de meet en kon het afmaken. Het geeft een fantastisch gevoel om als 19-jarige de steun van de volledige ploeg te krijgen. Dit was de tweede keer dat ik voor de overwinning mocht gaan en voor de tweede keer maak ik het af, dat is gewoon super.”

“Wat de volgende wedstrijden brengen? Dat zien we wel, ik neem het koers per koers. Zonder stress en alleen met de focus op de koers. En mochten er nog overwinningen bijkomen, des te beter. Mijn eerste overwinning als prof in Mallorca was alvast speciaal, maar deze staat voor mij nog een trapje hoger. Een overwinning in België is nog altijd een tikkeltje specialer”, besluit Arnaud De Lie.

Foto: Photo News

In dit artikel