ProTeam Sprinttrein moet Caleb Ewan aan ritzeges helpen in Tirreno-Adriatico

Met Caleb Ewan en Tim Wellens als kopmannen koestert Lotto Soudal de nodige ambities.
Race 07 maart 2022

Met Caleb Ewan en Tim Wellens als kopmannen koestert Lotto Soudal de nodige ambities voor de Tirreno-Adriatico. De koers die de Tyrreense en Adriatische zee met elkaar verbindt, staat voor het Belgische WorldTour-team in het teken van ritzeges met Caleb Ewan. Tim Wellens en ook Maxim Van Gils zullen proberen te scoren in het algemeen klassement.

De Tirreno-Adriatico gaat maandag van start met een tijdrit in Marina di Pietrosanta. Nadien volgen twee relatief vlakke ritten, twee ritten voor de punchers, een bergrit en een afsluitende vlakke etappe die aankomt in San Benedetto del Tronto.

“We zijn hier met bijna mijn volledige lead-outtrein. Alleen Jasper De Buyst ontbreekt. Sowieso wil ik dus voor etappezeges gaan in alle drie de sprintritten”, toont Caleb Ewan zich ambitieus. Rüdiger Selig, Michael Schwarzmann en Roger Kluge zullen er samen met Harry Sweeny voor zorgen dat Caleb Ewan in de vlakke ritten zo goed mogelijk afgezet wordt.

Daarnaast hoopt de Australische sprinter zijn vorm tijdens de Tirreno-Adriatico aan te scherpen met het oog op Milaan-Sanremo. “Dat is mijn hoofddoel dit voorjaar. Deze wedstrijd is de laatste voorbereiding daarop. Als alles volgens plan verloopt, ben ik na deze week helemaal klaar voor de Primavera.”

In de lastigere ritten Zullen Tim Wellens en Maxim Van Gils een goed resultaat nastreven. “Top-10 in het eindklassement is zeker mogelijk”, aldus ploegleider Allan Davis. “Hoewel het deelnemersveld behoorlijk sterk is, is het parcours wat minder lastig dan vorig jaar. Toen werd Tim 7de. Maxim heeft ook al getoond dat hij heel lang kan meegaan in zwaardere wedstrijden. Ze krijgen beiden hun kans.”

“De  beslissing zal vallen in de voorlaatste rit”, voegt Tim Wellens toe. “Als ik daar sterk genoeg ben, zit een mooi eindklassement erin.”

In dit artikel