Development Van Eetvelt schenkt Lotto Soudal U23 eerste zege van het seizoen

Van Eetvelt rondde in Aywaille een solo van 30 kilometer succesvol af.
Race 13 maart 2022

Lennert Van Eetvelt heeft het Lotto Soudal development Team een eerste overwinning van het seizoen geschonken met zijn overwinning in La Get Up Cup Aywaille. De tweede plaats van Vincent Van Hemelen maakte het ploegsucces compleet.

Van Eetvelt rondde in Aywaille een solo van 30 kilometer succesvol af. “Ik ben heel blij met deze winst, want ik heb al een aantal keer dergelijke soloaanval opgezet, zoals op het EK vorig jaar, die ik niet tot een goed einde kon brengen”, vertelt Van Eetvelt.

Uit die eerdere solo’s heeft Van Eetvelt wel de nodige lessen getrokken: “Ik heb dit keer goed ingedeeld. Ik was me ervan bewust dat ik me niet voorbij mocht rijden zoals in het verleden al enkele malen gebeurd was. Ik wilde ook zeker nog iets in de tank houden voor het geval ik ingelopen zou worden. Daarbij kwam ook nog de steun van de ploegmaats in de achtergrond. De ploeg beschermde mijn vlucht vanuit de achtergrond”, blikt Van Eetvelt terug. “Ze reageerden op veel tegenaanvallen. En toen er een achtervolgende groep gevormd werd, zat ook Vincent Van Hemelen erbij. Dat hij uiteindelijk tweede eindigde, maakt deze zege des te mooier voor ons team.”

Na de derde plaats van Alec Segaert in Gent-Staden en de tweede plaats van Gianluca Pollefliet in GP Lillers is dit de eerste zege van de belofteploeg van Lotto Soudal in het nog prille seizoen.

“Hopelijk kunnen we met de ploeg deze lijn doortrekken, ook in de grotere wedstrijden die er nu aankomen”, zegt Van Eetvelt. “Mijn volgende wedstrijd is de Ronde van Normandië die start op 21 maart. Ik hoop ook een mooi resultaat neer te zetten in Luik-Bastenaken-Luik volgende maand. Het type parcours is gelijkaardig aan dat van vandaag, maar nog zwaarder en met een sterker deelnemersveld aan de start. Toch geeft de overwinning van vandaag vertrouwen.”

In dit artikel