Development Lennert Van Eetvelt schrijft Vredeskoers op zijn naam

De 20-jarige Belg stelt na zege in koninginnenetappe de eindzege veilig.
Race 05 juni 2022

De 20-jarige Belg en renner van het Lotto Soudal Development Team Lennert Van Eetvelt mag zich eindwinnaar noemen van de Tsjechische Vredeskoers. Dankzij de winst in de koninginnenetappe gisteren ging Van Eetvelt - die samen met Lotto Soudal-ploegmaat William Junior Lecerf deel uitmaakte van de Belgische nationale selectie - in de selectieve slotetappe van start in de gele leiderstrui. Met een voorsprong van slechts dertien seconden op zijn naaste belager, de Australiër Rudy Porter, was eindwinst allesbehalve een feit. De winst in de slotetappe ging naar de Brit Samuel Watson, die de snelste was van een uitgedund peloton. Van Eetvelt kwam als twaalfde over de streep en stelde zo de eindzege veilig.

 “Dit is fantastisch”, reageerde Van Eetvelt. “Dit was een van mijn grootste doelen van het seizoen en ik ben dan ook zeer blij met de eindwinst. Ik had er net een lange trainingsperiode opzitten, dus was het wat koffiedik kijken.  Ik voelde me enorm goed de voorbije dagen en het is dan ook schitterend dat ik in topvorm aan de start van deze wedstrijd kon komen. De slotetappe was allesbehalve eenvoudig met nog enkele jongens dichtbij in het klassement. Gisteren was natuurlijk de lastigste etappe en ik ben dan ook blij om de trui veilig te stellen.”

De eindwinst in de Vredeskoers is een nieuwe adelbrief die Lennert Van Eetvelt kan voorleggen alvorens hij volgend seizoen prof wordt bij Lotto Soudal.

“Het is fantastisch om deel uit te maken van een indrukwekkende lijst renners op de erelijst van de Vredeskoers zoals Tadej Pogacar, David Gaudu en ook Bjorg Lambrecht. Zoals eerder aangekondigd maak ik volgend seizoen de overstap naar de hoofdmacht van Lotto Soudal en ik hoop dan ook mooie dingen te laten zien, zoals de ex-winnaars van deze wedstrijd. Ik kijk er alvast heel erg naar uit.”

Foto credit: Barbora Reichova - Course de la Paix

In dit artikel