ProTeam Caleb Ewan wordt tweede in Kampioenschap van Vlaanderen

De Australiër leek het lange tijd te gaan halen in de massasprint, maar werd op de streep nog voorbijgestoken.
Race 16 september 2022

Lotto Soudal-sprinter Caleb Ewan is tweede geworden in het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp. De Australiër leek het lange tijd te gaan halen in de massasprint, maar werd op de streep nog voorbijgestoken door Fabio Jakobsen.

Het Kampioenschap van Vlaanderen is een traditionele sprintkoers en het deelnemersveld telde dan ook behoorlijk wat rappe benen. Lotto Soudal vaardigde kopman Caleb Ewan af, ondersteund door een sterke sprinttrein met Michael Schwarzmann, Frederik Frison, Roger Kluge, Rudiger Selig, Reinardt Janse van Rensburg en Jasper De Buyst. Het koersverloop was traditioneel: een kopgroep die niet te veel ruimte kreeg, waarna het peloton terugkeerde en sprintte voor de zege. Caleb Ewan ging daarin vroeg aan, maar werd in de slotmeters nog voorbijgereden door Fabio Jakobsen.

Het was heel moeilijk om deze aankomst te timen”, vertelde Caleb Ewan direct na de aankomst. “Met die wind schuin van voren in de laatste rechte lijn, was het een constant gevecht om op de juiste plaats te zitten. Je wilt niet te ver voorin zitten, want dan pak je te veel wind. Maar als je te ver achteraan zit, kun je daarna moeilijk opschuiven. De ploeg heeft me constant bijgestaan en iedereen heeft zijn werk goed gedaan.”

Toen de Australische sprinter in de laatste hectometers vooraan kwam, moest hij zijn sprint wel inzetten. “Misschien was dat nog net iets te vroeg, maar ik kon niet meer wachten. Je wilt niet ingesloten raken. Ik kon kracht blijven zetten en mijn sprint goed volhouden, maar op het einde kwam Fabio Jakobsen me nog net voorbij. Daar baal ik wel van, maar tegelijkertijd kan ik wel tevreden zijn over mijn vorm. Er komen nog behoorlijk wat wedstrijden aan voor mij en ik ben er zeker van dat ik nog kansen zal krijgen om te winnen.”

In dit artikel

16
sep

Kampioenschap van Vlaanderen

Vlag België België 195.3 km: Koolskamp - Koolskamp
  1. Fabio Jakobsen Vlag Nederland 4H 22' 59" Quick-Step Alpha Vinyl Team
  2. Caleb Ewan Vlag Australië 4H 22' 59" Lotto Soudal
  3. Dylan Groenewegen Vlag Nederland 4H 22' 59" Team BikeExchange - Jayco
  4. Rüdiger Selig Vlag Duitsland 4H 22' 59" Lotto Soudal
  5. Jasper De Buyst Vlag België 4H 23' 18" Lotto Soudal
  6. Reinardt Janse van Rensburg Vlag Zuid-Afrika 4H 23' 46" Lotto Soudal
  7. Roger Kluge Vlag Duitsland 4H 23' 46" Lotto Soudal
  8. Michael Schwarzmann Vlag Duitsland 4H 23' 56" Lotto Soudal
  9. Frederik Frison Vlag België 4H 24' 31" Lotto Soudal