ProTeam Arnaud De Lie op de meet nipt geklopt in Omloop van het Houtland

De 20-jarige Ardennees werd op de meet nog nipt geklopt door Tour de France ritwinnaar Jasper Philipsen.
Race 21 september 2022

Lotto Soudal-sprinter Arnaud De Lie sprintte in Lichtervelde naar een tweede plaats in de Omloop van het Houtland. De 20-jarige Ardennees werd op de meet nog nipt geklopt door Tour de France ritwinnaar Jasper Philipsen.

Lotto Soudal kwam aan de start in Eernegem met een duidelijk doel: met Arnaud De Lie voor de winst sprinten. Viktor Verschaeve verzorgde het kopwerk in het peloton om de vroege ontsnapping niet te veel ruimte te geven. Dat lukte en in de slotkilometer werd de ontsnapping ingerekend. Na voorbereidend werk van Michael Schwarzmann, Brent Van Moer en Florian Vermeersch, was het aan Roger Kluge en Rüdiger Selig om Arnaud De Lie in perfecte positie naar de laatste rechte lijn te brengen.

Daar zat ik perfect in het wiel van Jasper Philipsen, terwijl Rüdiger op kop reed”, vertelt Arnaud De Lie zelf het verhaal van de laatste honderden meters. “Na mijn laatste twee sprints, wilde ik het niet riskeren om opnieuw ingesloten te raken. Misschien ging ik daarom nu net iets te vroeg aan. Ik voelde me heel sterk en kon mijn inspanning lang volhouden, maar Jasper Philipsen kwam er in de laatste 20 meter nog net voorbij. Ik ben nog maar 20 jaar en met iets meer ervaring maak ik deze inschattingsfout waarschijnlijk niet meer. Het is jammer, maar ik mag tevreden zijn over mijn vorm. Dit is ook geen slecht podium om op te staan: zowel Jasper Philipsen als de nummer drie, Dylan Groenewegen, wonnen een rit in de laatste Tour de France.”

In dit artikel

21
sep

Omloop van het Houtland Middelkerke-Lichtervelde

Vlag België België 196.4 km: Eernegem - Lichtervelde
  1. Jasper Philipsen Vlag België 4H 24' 36" Alpecin - Deceuninck
  2. Arnaud De Lie Vlag België 4H 24' 36" Lotto Soudal
  3. Dylan Groenewegen Vlag Nederland 4H 24' 36" Team BikeExchange - Jayco
  4. Rüdiger Selig Vlag Duitsland 4H 24' 36" Lotto Soudal
  5. Michael Schwarzmann Vlag Duitsland 4H 25' 33" Lotto Soudal
  6. Brent Van Moer Vlag België 4H 25' 33" Lotto Soudal
  7. Florian Vermeersch Vlag België 4H 25' 33" Lotto Soudal
  8. Roger Kluge Vlag Duitsland 4H 25' 33" Lotto Soudal
  9. Viktor Verschaeve Vlag België 4H 26' 39" Lotto Soudal