Development Alec Segaert sluit seizoen af met winst in Chrono des Nations U23

De Europese kampioen tegen de klok was in het Franse Les Herbiers maar liefst 42 seconden sneller dan de beloftewereldkampioen Søren Wærenskjold.
Race 16 oktober 2022

Lotto Soudal Development-renner Alec Segaert heeft op indrukwekkende wijze de Chrono des Nations voor beloften gewonnen. De Europese kampioen tegen de klok was in het Franse Les Herbiers maar liefst 42 seconden sneller dan de beloftewereldkampioen Søren Wærenskjold. De Fransman Pierre Thierry mocht als derde het podium up, hij moest 1’38” prijsgeven op Segaert. Na winst in de juniorencategorie vorig jaar is het voor Segaert de tweede overwinning op een rij in de Chrono des Nations. Zo sluit de 19-jarige Segaert een meer dan succesvol eerste seizoen bij de beloftencategorie af met een overwinning.

Segaert is uiteraard tevreden om zijn seizoen te beëindigen met een knappe overwinning. “Vol motivatie stond ik aan de start van mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Ik wilde nog eens alles uit de kast halen om mijn Europese kampioenentrui te tonen. Op voorhand hoopte ik natuurlijk stiekem de wereldkampioen Waerenskjold nog eens het vuur aan de schenen te leggen, maar om hier met 42 seconden te winnen overtreft alle verwachtingen. Het is een prachtige afsluiter van een heel mooi seizoen en zo ga ik met een fantastisch gevoel mijn rustperiode in.”

Foto: Mathilde Lazou - Chrono des Nations / Gus Sev - Chrono des Nations.

 

In dit artikel