ProTeam Milan Menten voegt derde plaats in Nokere Koerse toe aan indrukwekkend rijtje ereplaatsen

De 26-jarige Belg sprint naar de derde plek op Nokereberg.
Race 15 maart 2023

Na winst in Le Samyn, een tweede plaats in de GP Criquielion en een zesde plaats in de Ronde van Drenthe, voegt Milan Menten nu een derde plaats in Nokere Koerse toe aan zijn sterke seizoensstart. Na een lastige en door Lotto Dstny gekleurde koers sprintte hij op Nokereberg naar het podium.

Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Arjen Livyns en Florian Vermeersch toonden zich allemaal tijdens de ProSeries koers in en rondom Nokere. Zij maakten er op deze manier een afmattende koers van. Vermeersch werd uiteindelijk pas in de laatste rechte lijn ingerekend door het sprintende peloton. In dat peloton had Milan Menten zich de hele koers gedeisd kunnen houden. Hij sprintte achter Tim Merlier en Edward Theuns naar de derde plaats. “Ik moet onze sportdirecteur Nikolas Maes echt bedanken voor het wedstrijdplan dat mij opnieuw enorm in de kaart speelde”, zei Milan Menten direct na afloop. “We wilden een lastige koers om zo de snellere jongens af te matten. Dat lukte precies zoals gepland, met eerst Victor Campenaerts, toen Jasper De Buyst en in de finale Florian Vermeersch. Ik heb nog afgestopt voor Florian, want ik hoopte echt dat hij het zou halen. Toen hij in de slotmeters werd ingelopen, was het aan mij om te sprinten.”

Menten sprintte opnieuw naar een knappe ereplaats en kwam als derde over de streep in Nokere. Zijn beste resultaat ooit in een ProSeries koers. “Ik ben goed begonnen aan het seizoen, met die zege in Le Samyn. Dat geeft vertrouwen, zowel aan mij als aan de ploeg. Vandaag hebben we opnieuw een heel sterke koers gereden als ploeg. De sfeer is goed in de groep en iedereen is in goede vorm. Dat belooft voor de komende klassiekers.”

Foto: Photo News.

In dit artikel