Development Alec Segaert bemachtigt roze trui met winst in openingstijdrit Giro U23

Een indrukwekkende prestatie van de 20-jarige Belg.
Race 11 juni 2023

Alec Segaert heeft in het Italiaanse Aigliè de openingstijdrit van de Giro Next Gen gewonnen. Segaert, regerend Europese tijdritkampioen bij de beloften zette met 10’45” een toptijd neer op het ruim 9 kilometer lange parcours. De Lotto Dstny-renner wordt zo ook meteen de eerste leider van de Giro voor beloften en start morgen in de iconische roze trui.

De 20-jarige Belg maakte van de openingstijdrit een groot doel en vervulde de favorietenrol met verve. “Vanaf de bekendmaking van het Giro-parcours had ik mijn zinnen gezet op deze tijdrit. Het was een unieke kans om de roze trui te pakken en ik ben er dan ook vol voor gegaan. Afgelopen weken heb ik nog twee examens gemaakt, maar naast het studeren maalde ik de nodige trainingskilometers op de tijdritfiets."

"Ik had echt een enorm goed gevoel en het parcours was op mijn maat met redelijk wat stukken op de power en wat bergop aan het eind. Dat het verschil uiteindelijk vrij duidelijk is, maakt het des te mooier. Ik denk dat ik heel goed zal slapen met deze roze trui. Het eerste doel is alvast bereikt en we zien wel wat de week nog brengt”, besluit Alec Segaert.

Foto: RCS La Presse - Giro d'Italia