ProTeam Alec Segaert imponeert en bemachtigt zilver op BK wegwielrennen

Het BK werd beslist in een sprint met twee tussen wereldkampioen Evenepoel en de 20-jarige Alec Segaert.
Race 25 juni 2023

Na een tweede plaats afgelopen donderdag op het BK tijdrijden heeft Lotto Dstny-renner en neoprof Alec Segaert nu ook een zilveren medaille behaald op het BK wegwielrennen in Izegem. Na een ware uitputtingsslag in een loden hitte werd het BK uiteindelijk beslist in een sprint met twee tussen wereldkampioen Evenepoel en de 20-jarige Alec Segaert.  

Wanneer net voor het ingaan van de laatste lokale ronde in Izegem het duo Van Aert-Lampaert wordt gegrepen, barstte het gevecht om de nationale driekleur volledig los. Na enkele pogingen vormde zich een interessante ontsnapping met daarin drie Lotto Dstny-renners: Victor Campenaerts, Jasper De Buyst en Alec Segaert. Die kopgroep zou het uiteindelijk ook uitvechten om de Belgische titel. Het tactisch steekspel begon op minder dan 10 kilometer van de meet, wanneer Segaert zich na een aanval van Evenepoel vastbeet in het wiel van de wereldkampioen. Het duo zou voorop blijven en sprinten om de zege. Daarin moest Segaert de duimen leggen voor de wereldkampioen en zich tevreden stellen met de zilveren medaille. De Buyst werd vijfde, Campenaerts zevende.

“Dit had ik op voorhand nooit kunnen dromen, het was een fantastische week met ook die zilveren medaille op het BK tijdrijden. Dit was een loodzware wedstrijd met de warmte als extra factor, maar  dankzij het hitteplan van onze performance cel en alle hulp binnen het team kon ik voldoende afkoelen”, zegt Alec Segaert.

De 20-jarige renner hield ook het hoofd koel wanneer het BK in een beslissende plooi werd gelegd. “Met drie Lotto Dstny-renners in de kopgroep creëerden we een goede situatie. In een tactisch steekspel was het opletten voor aanvallen en bij de versnelling van Evenepoel moest ik even alle zeilen bijzetten, maar uiteindelijk sloegen we een kloof en dan was het hopen dat er nog iets in de tank zat om te sprinten. Het plan was om de wereldkampioen af te matten, maar na zo een lange wedstrijd - één van mijn langste ritten ooit - moest ook ik aan explosiviteit inboeten. Het is jammer, maar geklopt worden door de wereldkampioen is zeker geen schande”, blikt Segaert tevreden terug.

Foto's: Photo News.

In dit artikel