Development Lotto Dstny Development Team versterkt zich met elf nieuwe talenten, waaronder Jarno Widar

Het Lotto Dstny Development Team is al volop bezig met de voorbereidingen richting 2024.
Algemeen 02 augustus 2023

Het Lotto Dstny Development Team is al volop bezig met de voorbereidingen richting 2024 want de Belgische continentale formatie heeft reeds elf nieuwe talenten aangetrokken voor volgend seizoen. Met Jarno Widar (17), Kamiel Eeman (17) en Victor Vaneeckhoutte (17) maken drie renners de overstap vanuit het CC Chevigny – Crabbé Dakwerken team, waarmee Lotto Dstny nauw samenwerkt. De 17-jarige Widar geldt als één van de grootste Belgische wielertalenten en maakte dit seizoen al indruk met onder meer winst in de Ronde van Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne en La Classique des Alpes Juniors. Eind mei pakte hij in Brasschaat ook de Belgische titel op de weg.  Jarno Widar zal minstens een jaar in beloftecategorie koersen, waar de jonge Belg zich verder kan ontwikkelen.

Met Steffen De Schuyteneer (18), Milan Donie (18) en Matys Grisel (18) verwelkomt Lotto Dstny ook drie talenten uit de AG2R U19 ploeg. De Schuyteneer won dit jaar Gent-Wevelgem voor junioren, Donie werd derde in Luik-Bastenaken-Luik en de Fransman Grisel triomfeerde in Paris-Roubaix.

Ook  de Belgische talenten Mauro Cuylits (18), Milan De Ceuster (17), Tars Poelvoorde (17), Liam Van Bylen (18) en Thomas Vuerinckx (17) maken volgend jaar de overstap naar het Lotto Dstny Development Team.

“Dit jaar is er een enorm sterke juniorenlichting en we zijn dan ook blij dat we heel wat jonge talenten nu al hebben kunnen overtuigen om voor het Lotto Dstny-project te kiezen”, zegt sportief manager Kurt Van de Wouwer. “Onze jarenlange expertise, mooie wedstrijdprogramma en focus op doorstroming blijkt ook dit jaar een belangrijke factor te zijn in het aantrekken van jongeren. Ook onze samenwerking met CC Chevigny – Crabbé Dakwerken werpt zijn vruchten af met drie renners die volgend jaar deel uitmaken van het Lotto Dstny Development Team.”

“Met deze elf namen hebben we alvast een goede mix aan zowel klimmers, punchers, sprinters als klassieke renners vastgelegd. Zo hebben we volgend seizoen met Jarno Widar de winnaar van de Ronde van Vlaanderen in onze rangen en met Matis Grysel de winnaar van Paris-Roubaix. Zoals ieder jaar willen we onze jongeren een volgende stap in hun ontwikkeling laten zetten met uiteindelijk de doorstroming naar onze profploeg als doel.”

Komende zaterdag 5 augustus zullen Steffen De Schuyteneer, Victor Vaneeckhoutte en Jarno Widar op het wereldkampioenschap in Glasgow de Belgische kleuren verdedigen tijdens de wegrit voor junioren, Matys Grisel treedt in actie voor de Franse selectie.

Foto: Facepeeters.