ProTeam Jonas Gregaard versterkt Lotto Dstny

Gregaard is de laatste transfer voor het team in 2024.
Algemeen 17 oktober 2023

Jonas Gregaard (27) koerst volgend jaar voor het ProTeam. De Deen tekende een tweejarig contract bij Lotto Dstny. “Jonas is een allrounder en een teamspeler”, zegt CEO Stéphane Heulot, “hij is een aanwinst voor ons team in de heuvelkoersen.”

Gregaard toonde zijn capaciteiten de afgelopen twee seizoenen bij het Uno-X Pro Cycling Team, waar hij veel werk opknapte in dienst van Tobias Halland Johannessen en Alexander Kristoff. De Deen is evenwel meer dan een ‘helper’, hij rijdt ook graag in de aanval. “Ik ben een allrounder met goede klimbenen”, lacht Jonas, “indien ik mezelf moet vergelijken met iemand van Lotto Dstny zou ik zeggen Andreas Kron of Maxim Van Gils, maar zij zijn allebei wat sterker dan ik (lacht). Ik kijk er enorm naar uit om hen te helpen in de heuvelkoersen. Verder trek ik zelf ook graag in de aanval en hoop ik om af en toe in rittenkoersen op een eigen resultaat te mikken.”

CEO Stéphane Heulot is enthousiast over de komst van Gregaard, de laatste versterking voor het team in 2024. “Jonas weet wat het betekent om voor een kopman te werken en zal de ploeg helpen in de heuvelkoersen, maar hij zal in bepaalde wedstrijden ook een vrije rol krijgen en z’n kans mogen gaan in enkele rittenkoersen. Hij heeft veel ervaring en staat bekend in het peloton als een gerespecteerde ploegmaat. Daarom past hij uitstekend in dit team waar de ploeg op de eerste plaats komt, niet het individu.”

Met Jonas Gregaard krijgt Lotto Dstny een tweede Deense renner in de ploeg. “Ik ken Andreas (Kron) heel goed”, zegt Jonas, “we waren lid van dezelfde plaatselijke club toen we begonnen met fietsen. We gaan ver terug, praten nog steeds veel met elkaar en komen goed overeen. Andreas had alleen maar lovende woorden over de ploeg en de teamsfeer, dus ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van dit team en hem te helpen zijn doelen te bereiken en Lotto Dstny beter te maken.”Foto's: Photo News.