ProTeam Logan Currie versterkt Lotto Dstny

Nieuw-Zeelander tekent contract voor één jaar bij de ploeg
Algemeen Team 13 november 2023

Logan Currie (22) sluit zich in 2024 aan bij Lotto Dstny. De Nieuw-Zeelander tekende een contract voor één jaar bij de Belgische formatie. De talentvolle renner versterkt de ploeg in heuvelachtige wedstrijden en kleinere rittenkoersen.

“Ik ben nog heel jong, maar ik beschouw mezelf als een klassementsrenner en tijdritspecialist”, vertelt Logan. “Ik kijk er naar uit om volgend jaar bij Lotto Dstny te koersen en ik denk dat ik veel kan leren in deze nieuwe omgeving. Het team heeft de voorbije maanden enorm geïnvesteerd in het aspect ‘performance’ en ik ben ervan overtuigd dat ik hier veel vooruitgang kan boeken.”

Currie komt uit Nieuw-Zeeland, maar kent België heel goed. Als jonge renner verbleef hij drie jaar tijdens het wielerseizoen in ons land, 1 jaar in de buurt van Brugge, 1 jaar in de buurt van Oudenaarde en 1 jaar in Avelgem toen hij voor een continentale jeugdploeg koerste. “Maar ik ben geen kassei- of klassiekerspecialist”, lacht hij. “Ik houd van jullie wedstrijden, maar ik ben meer een tijdrijder en een renner voor een algemeen klassement. Ik wil de ploeg en de kopmannen bijstaan in zware klimwedstrijden of de vluchters inhalen in vlakke etappes om onze sprinters aan winst te helpen. Uiteraard hoop ik om af en toe eens voor mezelf te kunnen rijden en droom ik van een goed resultaat. Als ik die kans krijg, zal ik die met beide handen grijpen.”

De Nieuw-Zeelander tekende een contract voor één jaar. “Logan is een piepjonge, maar veelbelovende renner”, stelt sportief manager Kurt Van de Wouwer. ‘In onze ploeg beschikken we over niet veel renners met zijn profiel. Hij zal onze kopmannen bijstaan in kleinere etappekoersen en in wedstrijden met een heuvelachtig parcours. Samen met onze performance afdeling geloven wij dat hij de volgende stap in zijn carrière in ons team kan zetten.”


Foto: PhotoNews