Development Robin Orins nieuwe U23 Belgisch Kampioen Tijdrijden

Robin Orins (22) vlamt naar goud op het Belgisch kampioenschap tijdrijden U23 in Geraardsbergen.
Race 01 mei 2024

Robin Orins startte als één van de grote favorieten voor de Belgische tijdrittitel en maakte dat vandaag ook waar in Geraardsbergen. Op een zwaar parcours van 19 kilometer kon de 22-jarige Orins een voorsprong van 9 seconden vasthouden. Steffen De Schuyteneer, die op zijn thuiswegen reed, pakte een sterke derde plaats. 

"Ik voelde me goed, maar niet super. Na één ronde had ik de beste tussentijd met een voorsprong van 5 seconden. Ik kon nog versnellen, uiteindelijk win ik de Belgische kampioenstrui met 9 seconden", aldus een blije Orins. "Ik kon perfect mijn indeling volgen tijdens de tijdrit, mede dankzij de fantastische begeleiding van de ploeg. Het is gewoon de kers op de taart van een geweldig voorjaar. Met Steffen op het podium was het feestje voor de ploeg compleet."

De Schuyteneer, die brons pakte, werd door veel mensen aangemoedigd: "Ik hoorde mijn naam overal, het was geweldig. Vorig jaar werd ik ook derde, maar deze keer was het anders. Ik kende het parcours uit mijn hoofd. Ik koester deze derde plek, omdat je niet zo vaak op thuiswegen rijdt. Ik ben heel blij voor Robin, hij is een geweldige ploegmaat waar ik veel van kan leren."