ProTeam Een succesvolle week voor Lotto Dstny in de Vierdaagse van Duinkerke

Jenno Berckmoes eindigde als derde in het algemeen klassement en Lotto Dstny kreeg een mooie beloning als beste ploeg in de Franse rittenkoers.
20 mei 2024

De slotetappe van de Vierdaagse van Duinkerke gaf de sprinters een nieuwe kans, met een vlakke etappe van 176 kilometer. Het peloton controleerde een kopgroep van vier renners, op 20 kilometer van de finish kwam alles weer bij elkaar. Voor Lotto Dstny waren alle ogen gericht op Milan Menten, een valpartij eerder in de etappe weerhield hem er niet van om te sprinten, uiteindelijk eindigde Menten als tiende.

Sportdirecteur Tony Gallopin vatte de week samen: "We hadden een goede koersweek. Het doel was om te gaan voor een goed algemeen klassement en een etappeoverwinning. We pakten een derde plaats in het klassement met Jenno (Berckmoes) wat een goed resultaat is. In de sprints probeerden we het met Milan (Menten), maar de snelle sprints lagen hem niet echt. We wonnen het algemeen klassement van de ploeg, dus de ploeg liet zich zien. De renners zijn in goede vorm en klaar voor de volgende doelen."