Ladies Thalita de Jong pakt berg- en puntentrui in Bretagne Ladies Tour

Thalita de Jong keert met twee truien terug uit Bretagne. De Nederlandse was de beste bergop en pakt ook nog eens de puntentrui. Ze sloot de Bretagne Ladies Tour bovendien af met een podiumplek.
24 mei 2024

"Die puntentrui was niet meteen het plan, maar aan de finish waren er nog een aantal punten te rapen en ik werd in deze derde en laatste etappe tweede, dus daar had ik blijkbaar genoeg mee", lacht Thalita de Jong (30). Ze blikt bijzonder tevreden terug op haar Bretagne Ladies Tour. Met de bergtrui, de puntentrui, een tweede plek in die laatste etappe én een vijfde plaats in het algemene eindklassement pakt ze dan ook een mooie prijzenpot mee naar huis.

"De rit van vandaag begon eigenlijk behoorlijk saai. Alles ging heel rustig, een éénling viel aan, maar daar bleef het ook bij. Ik kon op de eerste klim onderweg alle punten pakken, wat er voor zorgde dat ik 18 punten voor kwam op nummer twee. Er moest al iets heel geks gebeuren onderweg om de bergtrui nog kwijt te spelen. Op de tweede klim kwam ik als tweede boven, dus toen was ik helemaal zeker. Vanaf dat moment kon ik me weer helemaal focussen op de rest van de koers. Ideaal eigenlijk, want FDJ-SUEZ begon op dat moment met z'n zessen het tempo op te voeren. Er werd continu aangevallen. Gelukkig had ik Mieke Docx aan m'n zijde om elke aanval te kunnen counteren. Enkel op het einde had niemand een antwoord toen Grace Brown aan ging. Ik ben uiteindelijk zelf naar de kop gegaan- ik wilde op safe spelen omdat er nog een gevaarlijke bocht in die laatste kilometer zat- en finishte nog tweede."

De Jong is bijzonder trots op haar prestaties. "En op die van de ploeg. De meiden hebben hun stinkende best gedaan om me bij te staan. Dat dat teamwork resulteert in twee truien, maakt het des te mooier. Ik ben echt heel blij."

 

Foto: Bretagne Ladies Tour