ProTeam John Degenkolb klaar voor thuiskoers Eschborn-Frankfurt

De Duitser stond al vier keer op het podium.
Race 16 september 2021

Exact een week voor het wereldkampioenschap trekt Lotto Soudal naar Duitsland voor de 60ste editie van Eschborn – Frankfurt, een ruim 180 kilometer lange wedstrijd die in het verleden vaak voer voor de sprinters was. Lotto Soudal vaardigt een sterk team af met onder meer John Degenkolb, Philippe Gilbert, Andreas Kron en Tim Wellens. Ook Matthew Holmes, Sylvain Moniquet en Maxim Van Gils zijn van de partij. Voor John Degenkolb is ‘der Radklassiker’ een thuiskoers. In het verleden stond de Duitser al vier keer op het podium, in 2011 was dat op het hoogste schavotje. Ook dit jaar is ‘Dege’ gebrand op een mooie prestatie.

“Eschborn-Frankfurt ligt me erg nauw aan het hart, het is uiteraard een thuiskoers maar ook een van mijn eerste overwinningen als prof”, begint John Degenkolb. “Ik zegevierde tijdens de 50ste editie van de wedstrijd in 2011, het jaar waarin ik prof werd. Sindsdien zijn er tien mooie jaren verstreken en ieder jaar ambieerde ik het hoogst haalbare. Ik behaalde heel wat podiumplaatsen, vaak na Alexander Kristoff, die de wedstrijd al vier keer wist te winnen.”

“De 60ste editie van de wedstrijd staat voor de deur en de deelnemerslijst was nog nooit zo indrukwekkend. Het is een peloton vol kwaliteit, met heel wat grote namen die een week voor de wereldkampioenschappen in Vlaanderen nog een laatste keer de benen willen testen. Dat kan ook de dynamiek van de wedstrijd veranderen, misschien krijgen we wel een meer offensieve koers, wat niet bepaald in mijn voordeel zou spelen. Maar ik voel me goed en klaar voor de grote uitdaging. Ik kijk dan ook echt enorm uit naar mijn thuiskoers.”

Selectie Lotto Soudal Eschborn-Frankfurt: John Degenkolb, Philippe Gilbert, Matthew Holmes, Andreas Kron, Sylvain Moniquet, Maxim Van Gils en Tim Wellens.

In dit artikel

19
sep

Eschborn-Frankfurt

Vlag Duitsland Duitsland 187.4 km: Eschborn - Frankfurt-am-Main
  1. Jasper Philipsen Vlag België 4H 28' 03" Alpecin-Fenix
  2. John Degenkolb Vlag Duitsland 4H 28' 03" Lotto Soudal
  3. Alexander Kristoff Vlag Noorwegen 4H 28' 03" UAE-Team Emirates
  4. Philippe Gilbert Vlag België 4H 28' 03" Lotto Soudal
  5. Tim Wellens Vlag België 4H 28' 29" Lotto Soudal
  6. Maxim Van Gils Vlag België 4H 29' 31" Lotto Soudal
  7. Andreas Kron Vlag Denemarken 4H 29' 33" Lotto Soudal
  8. Matthew Holmes Vlag Verenigd Koninkrijk - Lotto Soudal
  9. Xandres Vervloesem Vlag België - Lotto Soudal