ProTeam Florian Vermeersch verovert brons op WK tijdrijden voor beloften

Lotto Soudal-renner moet enkel Pejtersen en Plapp voor zich dulden.
20 september 2021

Florian Vermeersch heeft in Brugge de bronzen medaille veroverd op het wereldkampioenschap tijdrijden voor beloften. Op een biljartvlak parcours van 30 kilometer tussen Knokke-Heist en Brugge klokte de Lotto Soudal-renner een eindtijd van 34’41”, wat uiteindelijk goed bleek voor een derde plek. De wereldtitel was voor de Deen Johan Price-Pejtersen, de Australiër Luke Plapp eindigde op de tweede plaats.

“Deze bronzen medaille stemt me uiteraard enorm tevreden”, vertelt Florian Vermeersch.Aanvankelijk was er toch wat teleurstelling aangezien ik zo dicht kwam bij de tijd van Plapp. Uiteindelijk moet ik ruim tien seconden toegeven op de wereldkampioen, dan moet je realistisch blijven. Ik heb mijn pacing plan tot in de perfectie kunnen uitvoeren. De idee was om niet te hard van stapel te lopen en richting het tweede tussenpunt te versnellen om daarna vol te gaan. In de laatste kilometer had ik bovendien een goed mikpunt om nog eens alles uit de kast te halen. En het publiek gaf me natuurlijk ook nog een extra boost.”

“Ik was enorm ontgoocheld dat er vorig jaar geen WK voor beloften werd georganiseerd. Vanaf toen speelde ik met de idee om hier, in eigen land deel te nemen. Uiteindelijk zat het WK het volledige jaar in mijn gedachten, maar de specifieke trainingen begonnen pas voor en na mijn deelname aan de Vuelta. Deze prestatie geeft me dan ook vertrouwen voor wat komt. Op termijn is het niet de ambitie om een superspecialist in het tijdrijden te worden, maar het is wel handig om een goede tijdrit als troef te hebben tijdens kortere rittenkoersen. En misschien is het ook wel goed dat ik me niet focus op één discipline, zo kan ik meerdere richtingen uit. Want winst in Parijs-Roubaix is de ultieme droom.”

Ook John Lelangue, General Manager bij Lotto Soudal, is trots op de prestatie van de youngster.

“Uiteraard ben ik enorm fier op deze prestatie van Florian. Bovendien is het een mooie bevestiging dat onze jongerenpolitiek zijn vruchten afwerpt. Binnen het Lotto Soudal U23-team van Kurt Van de Wouwer hebben we Florian de tijd gegeven om rustig te evolueren. Midden vorig jaar stapte hij over naar het WorldTeam en evolueerde hij in de renner die nu brons pakt op het WK tijdrijden. En het stopt uiteraard niet bij Florian, we blijven continu bouwen aan de toekomst”, zegt John Lelangue.

Voor Vermeersch gaat het WK-avontuur verder op vrijdag, waar hij samen met Lotto Soudal U23-renners Arnaud De Lie en Lennert Van Eetvelt aan de start staat van het beloftewereldkampioenschap op de weg.

Foto: Photo News.

In dit artikel