ProTeam Arnaud De Lie wint Volta Limburg Classic

Derde overwinning van het seizoen voor de 20-jarige Belg.
Race 02 april 2022

Lotto Soudal-renner Arnaud De Lie heeft in Eijsden de Volta Limburg Classic op zijn naam geschreven. De 20-jarige Belg bleek aan het eind van een lastige wedstrijd met 3.000 hoogtemeters in Nederlands Limburg de sterkste uit een kopgroep van zes. Voor De Lie is het na overwinningen in de Challenge Mallorca en GP Monseré zijn derde zege van het seizoen.

In de 47ste Volta Limburg Classic kregen de renners met 38 hellingen een zware brok voorgeschoteld. Met een temperatuur van slechts enkele graden boven het vriespunt en geregelde sneeuwbuien werd het peloton dan ook gestaag uitgedund. Een beperkte groep zou dan ook de finale ingaan en na enkele aanvalspogingen viel de wedstrijd op een twintigtal kilometer van de finish dan ook in een beslissende plooi. Zes renners scheidden zich van het peloton af met daarbij ook Lotto Soudal-youngster Arnaud De Lie. Het zestal ging ook de laatste lokale ronde van zes kilometer in, waar Arnaud De Lie iedere aanval van zijn medevluchters pareerde. De Lotto Soudal-renner draaide als eerste de laatste bocht in en gaf die koppositie niet meer af. De Lie lanceerde een imponerende sprint en kon zo zijn derde overwinning van het seizoen vieren.

“De sneeuwval, koude en vele hoogtemeters maakten er een lastige dag in het zadel van, maar met een sterke ploeg aan de start gingen we vol voor de overwinning vandaag. Het team deed het opnieuw schitterend vandaag”, vertelt Arnaud De Lie. “Vooraf werd ik samen met Andreas Kron aangeduid als kopman en daarop baseerden we ons plannetje. Zo verzette Thomas De Gendt bergen werk op kop van het peloton en ook Roger Kluge, Rüdiger Selig en Michael Schwarzmann zorgden ervoor dat we geen trap te veel moesten geven. Met Philippe Gilbert hadden we een goede wegkapitein die de wegen door en door kent.”

“De viervoudige beklimming van de Gulperberg was een van de cruciale punten vandaag. Je kon er de wedstrijd misschien niet winnen, maar zeker wel verliezen. In de finale waren ik, Andreas en Philippe dan ook steeds goed gepositioneerd. Normaal zou ik niet meteen wegspringen met een groepje, maar we hebben onze tactiek wat gewijzigd. Zo reden we met z’n zessen weg en deed ik er alles aan om de wedstrijd te laten eindigen in een sprint. Dat ik het op deze manier kan afronden maakt het des te mooier uiteraard”, besluit Arnaud De Lie.  

 

In dit artikel