ProTeam Caleb Ewan maakt wederoptreden in Tour of Turkey

De achtdaagse Ronde van Turkije gaat op zondag 10 april van start in Bodrum.
Race 09 april 2022

Lotto Soudal-renner Caleb Ewan keert terug in competitie tijdens de achtdaagse Ronde van Turkije (2.Pro), die op zondag 10 april van start gaat in Bodrum en een week later op 17 april zijn ontknoping kent in Istanbul. Voor de Australiër wordt het zijn eerste wedstrijd sinds Tirreno-Adriatico begin maart. In de Ronde van Turkije, waarin de sprinters een parcours op hun maat krijgen, zal Ewan voornamelijk wedstrijdritme opdoen richting de Giro d’Italia. De snelle Australiër zal in de sprintvoorbereiding worden bijgestaan door Jasper De Buyst, Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig. Thomas De Gendt rijdt zijn tweede Ronde van Turkije, youngster Harm Vanhoucke is erop gebrand zijn klimmersbenen te tonen in de lastige etappes.

Caleb Ewan - tweevoudig ritwinnaar in de Ronde van Turkije van 2019 - kijkt er naar uit om opnieuw te koersen na ziekte die hem van een deelname aan Milaan-Sanremo hield.

“Na mijn niet-deelname aan Milaan-Sanremo moest ik toch noodgedwongen de fiets even aan de kant zetten om te herstellen van ziekte. Daarom besliste ik samen met het team om een iets langere break te nemen en daarna mijn voorbereiding richting de Giro te starten, waar deze Ronde van Turkije deel van uitmaakt”, zegt Caleb Ewan.

“De achtdaagse Ronde van Turkije wordt een mooie kans voor mezelf en het sprintteam om samen te werken. Het is een wedstrijd met heel wat sprintkansen, volgens mij vijf tot zes . De ideale wedstrijd om de draad opnieuw op te pikken. Door ziekte en een tijdje zonder fiets ben ik dus zeker nog niet in topvorm. Ik heb voornamelijk rustig opgebouwd richting deze wedstrijd en zou zeggen dat ik een redelijk vormpeil heb. Ik kijk dan ook uit naar de acht dagen koers die eraan komen. We hebben een sterk team aan de start en willen er een goede wedstrijd van maken.”

Rittenschema Ronde van Turkije

Zondag 10 april: Bodrum – Kusadasi (207 km)

Maandag 11 april: Selçuk (Efes) - Alaçatı (158 km)

Dinsdag 12 april: ÇeÅŸme - Ä°zmir (Karşıyaka) (123 km)

Woensdag 13 april: Ä°zmir (Konak) - Manisa (Spil) (147 km)

Donderdag 14 april: Manisa – Ayvalık (192 km)

Vrijdag 15 april: Edremit (Akçay) & Eceabat (205 km)

Zaterdag 16 april: Gelibolu – TekirdaÄŸ (135 km)

Zondag 17 april: Ä°stanbul & Ä°stanbul (136 km)

In dit artikel