Algemeen Lotto Soudal verwelkomt CORE als nieuwe partner

De CORE-sensor stelt onze renners in staat hun lichaamstemperatuur te monitoren.
Algemeen 05 april 2022

Lotto Soudal verwelkomt CORE als nieuwe partner in 2022. Het team zal de innovatieve technologie zowel tijdens wedstrijden als training inzetten om op een accurate manier de lichaamstemperatuur van de renners te meten. Zowel renners als performance departement hebben de CORE-sensor uitgebreid getest en hebben bepaald dat deze waardevolle informatie verschaft om zowel op training als in wedstrijden de prestaties te optimaliseren.  

De CORE-sensor is een compacte en discrete unit die eenvoudig op de hartslagband kan worden vastgeklikt. Deze genereert hyperprecieze real-time data betreffende lichaamstemperatuur, die zowel door renners als performance management zal gebruikt worden om lichaamswaarden tijdens training en races te analyseren. 

Maxime Monfort, performance manager bij Lotto Soudal, is alvast verheugd met dit nieuwe partnership: “Binnen ons performance departement gaan we steeds op zoek naar manieren om de prestaties van onze renners te verbeteren. De CORE-sensor is in dat opzicht een handige tool en zal ons heel wat waardevolle informatie opleveren. Het is wetenschappelijk bewezen dat een te hoge lichaamstemperatuur tijdens het sporten een negatieve impact heeft op prestaties. Dankzij de CORE-sensors, in combinatie met andere parameters zoals hartslag en wattage kunnen we de inspanningen van onze renners nu nog beter monitoren en bijsturen waar nodig.”  

“Ik ben één van de early adaptors van de CORE-sensor”, zegt Victor Campenaerts, huidig werelduurrecordhouder. “Ik meet mijn lichaamstemperatuur al heel lang. Vooraleer ik de CORE-sensor gebruikte, mat ik mijn lichaamstemperatuur via een telemetrische pil. Dankzij CORE is het nu veel eenvoudiger en gebruiksvriendelijker om deze metingen uit te voeren. Gebaseerd op de data die we via de CORE-sensor verzamelen kan ons performance team bijvoorbeeld specifieke koelingsstrategieën bepalen. Toen ik het werelduurrecord aanviel was het meten van mijn lichaamstemperatuur een belangrijke parameter om optimaal te presteren.” 

Chris Blomfield-Brown, performance verantwoordelijke bij CORE gaat verder: “De technologie van de CORE-sensor voegt een belangrijke parameter toe om prestaties te optimaliseren aangezien deze ook deels worden beïnvloed door lichaamstemperatuur. We kijken ernaar uit om Lotto Soudal te ondersteunen en het voor iedere renner mogelijk te maken om de nieuwe inzichten toe te passen, zowel op training als wedstrijden.” 

Met de nieuwe inzichten die de CORE-sensor zal voorzien, kunnen de renners zich via effectievere warmtetraining beter voorbereiden en hun prestaties verbeteren in warme omstandigheden. De real-time data helpen de renners ook om stijgende lichaamstemperatuur tegen te gaan en te bepalen welke koelingsmethodes het best geschikt zijn om optimaal te blijven presteren. 

Lees meer over CORE via deze link.

In dit artikel