ProTeam Lotto Soudal verlengt contracten van jonge Belgen Moniquet en Grignard

Beiden hebben twee jaar bijgetekend bij de Belgische WorldTour-ploeg.
11 juli 2022

Sylvain Moniquet (24) en Sébastien Grignard (23) hebben beiden hun contract bij Lotto Soudal met 2 jaar verlengd. De ploegleiding is zeer tevreden over de ontwikkeling van de twee jonge Waalse renners en bouwt samen met hen verder aan de toekomst van de Belgische WorldTour-ploeg.

Grignard in de Ronde van Vlaanderen en Moniquet in Luik-Bastenaken-Luik: beiden toonden ze zich dit seizoen in de vroege vlucht van een monument. “Dat is tekenend voor hun stijl van koersen: met open vizier, vol bravoure en, getuige de klassering van Moniquet in Luik, met ambitie”, benadrukt CEO John Lelangue van Lotto Soudal. “Grignard was daarnaast present in zo goed als alle voorjaarsklassiekers en toonde zich week in week uit als een echte teamplayer. Moniquet viel dan weer op in de zwaardere etappekoersen van een week, maar ook in de Giro. Zijn vierde plaats op de Etna en aanwezigheid in verschillende lange ontsnappingen illustreren dat hij zich nog altijd blijft ontwikkelen. Ik ben heel tevreden dat we hen beiden langer aan onze ploeg kunnen binden.”

Moniquet: ‘Mijn vrije rol bevalt me zeer goed’

Moniquet maakt sinds 2021 deel uit van het WorldTour-team van Lotto Soudal. De 24-jarige renner heeft sindsdien getoond dat hij meer dan zijn mannetje kan staan wanneer de weg omhoogloopt. In zijn eerste jaar reed hij de Vuelta a España uit, dit jaar toonde hij zich met zijn offensieve koersstijl in de Giro d’Italia.

“Ik voel me heel goed in deze ploeg en dat gevoel groeit nog altijd”, zegt Sylvain Moniquet. “Ik heb een goede relatie met iedereen, zowel staff als renners. Mijn vrije rol, waarbij ik zonder druk mijn eigen ding kan doen, bevalt me zeer goed. Om die redenen was de beslissing om te blijven voor mij zeer gemakkelijk.”

“In de toekomst wil ik een rittenkaper worden in grote rondes”, gaat Moniquet verder. “De afgelopen twee jaar heb ik ook al mijn eigen kans kunnen gaan in de Vuelta en de Giro en dat is me heel goed bevallen. Ook in de kortere rittenkoersen, zoals Catalonië of het Baskenland, wil ik weleens een klassement nastreven. Natuurlijk zal ik soms moeten werken voor een kopman, maar ook dat doe ik met veel plezier. Al met al zie ik geen betere omgeving dan Lotto Soudal om me verder te ontwikkelen.”

Grignard: ‘Ik voel me hier thuis’

Grignard verdedigt al sinds 2018 de kleuren van Lotto Soudal. Tegelijk met Maxim Van Gils werd hij opgenomen in het Development Team en zette hij in 2021 de stap naar de WorldTour. “Voor mij voelt deze ploeg echt als familie”, aldus Grignard. “Ik ben dan ook heel blij dat ik ook de komende twee seizoenen in een omgeving kan blijven werken waarin ik me thuis voel.”

“Al tijdens mijn eerste seizoen heb ik gevoeld dat ik enorme stappen in mijn ontwikkeling zette”, gaat Grignard verder. “Dit jaar kreeg ik het vertrouwen in bijna alle grote voorjaarsklassiekers. Ik ben ervan overtuigd dat ik me in deze ploeg nog verder kan ontwikkelen en dat de ervaring die ik de afgelopen twee jaar heb kunnen opdoen zich ook zal uitbetalen. Ik kijk ernaar uit om de komende twee jaar deel uit te maken van onze jonge en talentvolle klassieke kern.”

“De contractverlengingen van Grignard en Moniquet zijn niet meer dan logisch”, aldus John Lelangue. “Ze vertegenwoordigen waarvoor wij staan als ploeg: jong, Belgisch talent alle kansen geven om zichzelf te ontwikkelen. Beiden hebben de kansen die wij ze de afgelopen twee jaar gegeven hebben met beide handen aangegrepen. We zijn trots op de ontwikkeling die ze mede dankzij de ploeg hebben kunnen doormaken en zijn vol vertrouwen over de toekomst, waarin zij een belangrijke rol zullen spelen.”

Foto's: Photo News.

In dit artikel