ProTeam Caleb Ewan maakt wederoptreden in Circuit Franco-Belge

De Lotto Soudal-renner start het volgende deel van zijn seizoen na een operatie aan het sleutelbeen.
Race 09 augustus 2022

Op woensdag 10 augustus neemt Lotto Soudal deel aan de 81ste editie van het Circuit Franco-Belge, de tiende en voorlaatste manche van de Exterioo Cycling Cup. Het Belgische WorldTeam zal in Doornik aan de start verschijnen met de leider in het regelmatigheidscriterium Arnaud De Lie. Caleb Ewan keert ruim twee weken na het einde van de Ronde van Frankrijk terug in competitie tijdens deze 1.Pro wedstrijd op Waalse bodem. Daarnaast is ook Victor Campenaerts – winnaar van de afgelopen Tour of Leuven – van de partij. Brent Van Moer, Jasper De Buyst, Cedric Beullens en Sébastien Grignard maken de selectie van Lotto Soudal volledig.

Voor Caleb Ewan betekent het Circuit Franco-Belge de start van het volgende deel van zijn seizoen, waarin de sprinter zichzelf nog behoorlijk wat doelen gesteld heeft. De Australiër is blij om de draad opnieuw op te pikken na een lastige Tour de France. Direct na de Tour werd Ewan bovendien tot een week extra rust gedwongen door een operatie aan zijn sleutelbeen. Het plaatje dat vorig jaar na zijn val in de Tour de France op zijn sleutelbeen geplaatst werd, werd nu verwijderd. Het herstel van de operatie duurde iets langer dan gepland, maar Ewan is nu klaar om opnieuw in actie te komen.

“Ik ben blij om opnieuw te kunnen koersen na de Tour de France. Ik voel me vrij goed na mijn operatie aan het sleutelbeen van een tweetal weken geleden. Alhoewel het herstel iets langer duurde dan oorspronkelijk gehoopt, was het in ieder geval een goede beslissing om de operatie na de Tour in te plannen. Ik had al enkele maanden last van mijn schouder en arm en hopelijk is dat nu opgelost”, zegt Caleb Ewan. “De wegrit op de Commonwealth Games kwam nog iets te vroeg, maar ik kijk er naar uit om voor de eerste keer in mijn carrière aan de start te staan van het Circuit Franco-Belge.”

“Al moet ik realistisch zijn: door de operatie en de week verplichte rust ben ik wat conditie kwijtgeraakt. Ik ervaar nog wat lichte pijn maar het bezorgt me niet al te veel last meer, wat een goed signaal is. Meteen meedoen voor de overwinning wordt moeilijk, maar het is vooral een mooie wedstrijd om koersritme op te doen en me voor te bereiden op het volgende deel van het seizoen. Het eerstkomende doel is de Bemer Cyclassics Hamburg op 21 augustus, gevolgd door de vijfdaagse Deutschland Tour. Daarna volgen wellicht nog enkele eendagskoersen om me daarna hopelijk te richten op het wereldkampioenschap in Australië”, besluit Caleb Ewan.

Foto: Photo News.

In dit artikel