Development Lotto Soudal Development Team op jacht naar Belgische driekleur

Een belangrijke afspraak voor het Lotto Soudal Development Team, dat met elf renners aan de start van het BK zal staan.
Race 27 augustus 2022

Op zondag 28 augustus wordt er in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem gestreden om de Belgische beloftetitel op de weg. Een belangrijke afspraak voor het Lotto Soudal Development Team, dat met elf renners aan de start van het BK zal staan. Florian Vermeersch, al ruim twee jaar prof bij het Lotto Soudal-WorldTeam, wist voor het laatst de driekleur te veroveren voor het Development Team. In 2019 soleerde hij in Habay-la-Neuve in barslechte weersomstandigheden naar de Belgische beloftetitel. Na winst van Alec Segaert in het BK tijdrijden mikt het Lotto Soudal Development Team nu ook op de Belgische titel op de weg.

“Zowel voor het team als voor de renners is het Belgisch kampioenschap één van de belangrijkste koersen van het jaar. Het is een afspraak die we jaarlijks met rood aanstippen in onze kalender. Daarnaast zou winst in het Belgisch kampioenschap de bekroning zijn van een topseizoen voor onze U23-ploeg”’, zegt Kurt Van de Wouwer, ploegmanager van het Lotto Soudal Development Team. “Een nationale titel draag je voor altijd mee op je erelijst. Het parcours in Sint-Lievens-Houtem is zeker niet te onderschatten, door de hellende stukken en smalle wegen wordt het een moeilijk te controleren koers. We moeten collectief sterk rijden en de koerssituatie zal duidelijk moeten maken wie we precies naar voor schuiven. Binnen ons team hebben we alvast meerdere ijzers in het vuur. Mocht het toch op een sprint uitdraaien hebben we met Gianluca Pollefliet en Jarne Van de Paar twee snelle mannen aan boord.”

Het Lotto Soudal Development Team wil zijn getalsterkte uitspelen op het BK maar mist ook enkele pionnen door ziekte en deelname aan de Tour de l’Avenir. Zo herstelt Liam Slock van de ziekte van Lyme en koersen Alec Segaert en Lennert Van Eetvelt voor de Belgische nationale ploeg in de Ronde van de Toekomst. (Van Eetvelt kwam niet meer aan de start van Tour de l’Avenir etappe zeven door een keelontsteking.)

“Lennert Van Eetvelt en Alec Segaert kunnen er jammer genoeg niet bij zijn door hun deelname aan de Tour de l’Avenir. We missen dus twee topkandidaten voor het BK. Lennert stond vorig jaar nog als derde op het podium en Alec bewees met winst in de afgelopen Hel van Voerendaal in prima doen te zijn. Desalniettemin hebben we nog heel wat andere troeven die we kunnen uitspelen. Zo denk ik onder meer aan Luca Van Boven, die een thuiskoers rijdt en dit seizoen al won in Sint-Lievens-Houtem tijdens de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften.”

Deelnemers aan het BK van het Lotto Soudal Development Team: Ramses Debruyne, Jelle Harteel, Branko Huys, Milan Paulus, Gianluca Pollefliet, Luca Van Boven, Jarne Van de Paar, Aaron Van der Beken, Vincent Van Hemelen, Cédric Van Raemdonck en Noah Vandenbranden.

In dit artikel