Development Jarne Van de Paar kroont zich tot Belgisch beloftekampioen

De 21-jarige bezorgt het Lotto Soudal Development Team de Belgische titel.
Race 28 augustus 2022

Jarne Van de Paar heeft in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem met de Belgische beloftetitel voor de kers op de taart van een topseizoen van het Lotto Soudal Development Team gezorgd. De 21-jarige Van de Paar reed in de slotfase van het Belgisch kampioenschap naar een ruime kopgroep toe met daarbij ook ploegmaats Luca Van Boven en Vincent Van Hemelen, die het ploegenspel perfect speelden. Van de Paar maakte het in een tactische slotfase uiteindelijk ook indrukwekkend af in de sprint. Na Florian Vermeersch in 2019 heeft het Lotto Soudal Development Team nu opnieuw een Belgisch beloftekampioen in haar rangen.

“Deze Belgische titel voelt echt onwerkelijk aan”, reageert Jarne Van de Paar. “Na een langdurige knieblessure keerde ik pas midden juli terug in competitie. Om anderhalve maand later hier de Belgische driekleur te pakken, is gewoon fantastisch. Ik stond met gezonde stress aan de start van dit BK, want hier had ik echt wel naartoe geleefd.”

Op een lastige omloop in Sint-Lievens-Houtem werd het de sprinters allesbehalve gemakkelijk gemaakt. Het Lotto Soudal Development Team reed een collectief sterke wedstrijd en het was Van de Paar zelf die samen met een medevluchter de sprong naar voor maakte.

“Met deze prestatie toon ik aan dat ik meer ben dan alleen een pure sprinter. Het is fantastisch om deel uit te maken van het Lotto Soudal Development Team, want zonder Luca en Vincent in de kopgroep was ik nooit Belgisch kampioen geworden. Ik ben enorm trots op het volledige team en dankbaar voor de kansen die ik krijg. Ik voelde me enorm goed vandaag en daarom besliste ik ook de sprong naar voor te wagen. Ik moest wat gokken en ik kreeg nog schrik dat het peloton zou terugkomen in de laatste kilometers. Ik wist dat ik niet alleen op mijn sprint mocht rekenen, daarom viel ik zelf nog aan in de slotfase, maar mijn medevluchters zaten meteen op het wiel. Richting de sprint moest ik nog  afrekenen met krampen, maar de vele supporters aan de meet gaven me echt vleugels. Ik kon nog een tand bijsteken en zo naar de Belgische titel sprinten!”, besluit Jarne Van de Paar.

Foto: Brecht Steenhouwer.

In dit artikel