Development Alec Segaert wint Il Piccolo Lombardia

De 19-jarige renner van het Lotto Soudal Development Team was de sterkste van een kleine kopgroep.
Race 03 oktober 2022

De 19-jarige Belg en renner van het Lotto Soudal Development team Alec Segaert heeft in Oggiono Il Piccolo Lombardia op zijn naam geschreven. Na 170 kilometer koers in Lombardije toonde Segaert zich de sterkste van een kleine kopgroep en versloeg hij onder meer de beloftewereldkampioen Fedorov.

Na een zilveren medaille op het afgelopen beloftewereldkampioenschap tijdrijden en een knappe prestatie in de wegrit gaf de eerstejaarsbelofte Segaert zo nog maar eens een visitekaartje af. Il Piccolo Lombardia, de U23-versie van het wielermonument de Ronde van Lombardije wordt voor het Lotto Soudal Development Team stilaan een vaste afspraak want ook in 2016 en 2020 stonden respectievelijk Harm Vanhoucke en Harry Sweeny op het hoogste schavotje. 

De beslissing in Il Piccolo Lombardia viel op de iconische beklimming van de Madonna del Ghisallo, vertelt Alec Segaert, die zich onlangs voor de komende drie jaar aan Lotto Dstny verbond. “Ik voelde me de volledige dag enorm goed en op de top van de Ghisallo, de langste beklimming van het parcours, muisden we er met vijf renners vandoor. Na de twee beklimmingen op de lokale lus werd de kopgroep verder uitgedund naar drie, maar toen er aan het eind nog wat gepokerd werd kon een vierde man nog aansluiten juist voor de laatste bocht. Ik maakte er op de klinkertjes een lange sprint van en kon zo wereldkampioen Fedorov afhouden. Op dergelijke manier een topkoers als Il Piccolo Lombardia winnen geeft natuurlijk een kick.”

Foto: Charlotte Pudepiece.

In dit artikel