Development Lotto Dstny Devo Team heeft selectie van 17 namen op papier

Ook volgend jaar maakt het Devo Team een belangrijk onderdeel uit van Lotto Dstny.
Algemeen 19 oktober 2022

Lotto Dstny Devo Team heeft selectie van 17 namen op papier

Vanaf 2023 zal het opleidingsteam van Lotto Dstny door het leven gaan als Lotto Dstny Devo Team. De ploeg zet in 2023 bovendien de stap naar het continentale niveau en heeft de selectie van 17 jonge talenten inmiddels rond.

2022 was een zeer succesvol jaar voor het opleidingsteam van Lotto Soudal. Teammanager Kurt Van de Wouwer kijkt er met grote tevredenheid op terug. “Voor ieder nieuw seizoen lijkt het moeilijk om de prestaties van voorgaande jaren te verbeteren of minstens te evenaren, maar toch slagen we er nog ieder jaar in om stappen te zetten”, zegt hij. “We presteerden als team sterk in de breedte, wonnen koersen met veel verschillende renners en stonden ons mannetje op verschillende terreinen, zowel in de klassiekers, rittenwedstrijden als kampioenschappen. Zo won Alec Segaert recent nog Il Piccolo Lombardia en pakte Lennert Van Eetvelt onder meer ritwinst en een tweede plek in het algemene klassement van de Giro U23. Zoals ieder jaar maakten we van het BK een hoofddoel en behaalden we in drie disciplines de Belgische driekleur. Jarne Van de Paar werd Belgisch wegkampioen, Alec Segaert won het BK tegen de klok en ook in het BK ploegentijdrijden stonden we helemaal bovenaan.”

Al meer dan 15 jaar is het opleidingsteam van de Lotto-wielerploegen een referentie in de beloftecategorie. Intussen werden ruim zeventig renners tot prof gevormd, waaronder Tim Wellens, Florian Vermeersch of Arnaud De Lie. “We streven er jaarlijks naar om enkele renners af te leveren aan onze profploeg”, aldus teammanager Kurt Van de Wouwer. “Dit jaar zetten Lennert Van Eetvelt en Liam Slock de stap naar de profs. En ook Alec Segaert en Jarne Van de Paar zijn al zeker van een profcontract in 2024. Daarnaast hebben ook vier andere jongens zich ondertussen verzekerd van een contract bij andere profploegen. We zijn ervan overtuigd dat ook de selectie voor 2023 weer de nodige toekomstige profrenners huisvest. Onder de professionele begeleiding van onze ploeg en dankzij het wedstrijdprogramma met koersen tegen de internationale top bij de beloften, helpen we hen met het zetten van de laatste stap.”

Ook volgend jaar maakt het Devo Team een belangrijk onderdeel uit van Lotto Dstny, want dan zal de opleidingsploeg voor het eerst uitkomen op continentaal niveau. “De stap naar het continentale niveau is een logische evolutie. Zo zullen onze jonge talenten kunnen proeven van koersen samen met de profs in de ProSeries en op .1 niveau. Zo verkleinen we niet alleen de stap naar het profniveau, ook de integratie van de jonge talenten binnen onze profploeg zal zo vlotter verlopen”, besluit Kurt Van de Wouwer.

Hieronder de zeventien renners die volgend jaar deel uitmaken van het Lotto Dstny Devo Team: Ramses Debruyne, Jelle Declerck, Tijl De Decker, Axel De Lie, Jelle Harteel, Branko Huys, Joshua Giddings, Robin Orins, Milan Paulus, Gianluca Pollefliet, Cameron Rogers, Alec Segaert, Jarne Van de Paar, Lorenz Van de Wynkele, Cédric Van Raemdonck, Viktor Verschaeve en Jago Willems.