Ladies Lotto Dstny Ladies bestaat volgend seizoen uit 15 rensters

Opnieuw een sterke focus op het opleiden van jong talent.
Algemeen 19 oktober 2022

Lotto Dstny Ladies heeft de namen voor de selectie van 2023 op papier staan. De ploeg zal bestaan uit vijftien rensters, met opnieuw een sterke focus op het opleiden van jong talent.

Met het damesteam werd eind vorig seizoen een nieuwe weg ingeslagen, namelijk die van talentontwikkeling en -ondersteuning. De continentale opleidingsploeg werkte afgelopen seizoen een gevarieerd programma af inclusief klassiekers, rittenwedstrijden met behoorlijk wat klimwerk maar ook manches van de Lotto Cycling Cup. Een mix van Belgische en niet-Belgische talenten kreeg mede door de professionele omkadering van het team de kans om zich verder te ontplooien. Op die ingeslagen weg wordt volgend jaar ook verder gebouwd, zo licht sportief manager Kurt Van de Wouwer toe.

“Om de stap tussen de junioren- en profcategorie bij de dames te verkleinen, hebben we eind vorig jaar bewust voor een andere strategie gekozen, namelijk het opleiden van jong talent, zowel Belgisch als over de grenzen heen. De rol die we bij de vrouwen vervullen is cruciaal, omdat daar geen of nauwelijks een beloften/U23 categorie is. Vanuit de junioren beland je direct in het elitepeloton. We hebben een gebalanceerd programma gereden waarbij iedere renster haar kwaliteiten verder kon ontdekken en aanscherpen”, begint Kurt Van de Wouwer.

“Met zo’n jonge ploeg mogen we niet direct resultaten op het hoogste niveau verwachten, maar enkele dames hebben afgelopen seizoen wel degelijk mooie prestaties neergezet en getoond over het nodige talent te beschikken. Het is de bedoeling om volgend jaar verder te bouwen op de basis die we dit jaar gelegd hebben. De dames die in de ploeg blijven, hebben een extra jaartje ervaring en we hebben enkele versterkingen in de breedte gedaan. Met Fauve Bastiaenssen (24), Julie Hendrickx (19) en Julie Nicolaes (18) hebben we drie jonge Belgische talenten toegevoegd aan het collectief. De West-Vlaamse Julie Sap (30) is al iets ouder, maar ontdekte pas recent de wielersport en werd dit jaar meteen Belgisch tijdritkampioene bij de clubrensters. Met de Finse Wilma Aintila (18), de Nederlandse Quinty Van de Guchte (23) en de Deense Mette Egtoft Jensen (21) werden ook drie buitenlandse talenten aangetrokken. De ervaren Dirk Onghena zal zoals afgelopen jaar als ploegleider functioneren en met Grace Verbeke hebben we bovendien een extra en zeer ervaren ploegleidster aangesteld. Zij zal samen met Dirk Onghena  Voor deze kern van in totaal vijftien dames stellen we ook volgend jaar een gebalanceerd wedstrijdprogramma op, zodat ieder zich op hun specifiek terrein verder kan ontplooien”, besluit Kurt Van de Wouwer.

Selectie Lotto Dstny Ladies 2023: Wilma Aintila, Fauve Bastiaenssen, Kristyna Burlova, Katrijn De Clercq, Mieke Docx, Mijntje Geurts, Esmée Gielkens, Julie Hendrickx, Mette Egtoft Jensen, Julie Nicolaes, Julie Sap, Marla Nicole Sigmund, Ines Van de Paar, Quinty Van de Guchte en Sterre Vervloet.