Algemeen Kurt Van de Wouwer wordt sportief manager bij Lotto Soudal

De ervaren ex-renner leidde jarenlang zeer succesvol het Development Team en Ladies Team.
Algemeen 21 oktober 2022

Kurt Van de Wouwer (51) wordt per direct sportief manager bij Lotto Soudal. De ervaren ex-renner van de ploeg heeft zich de laatste jaren bewezen als manager van het Development Team en Ladies Team.

Kurt Van de Wouwer kwam als renner jarenlang uit voor de Lotto-wielerploegen en na zijn sportieve carrière werd hij er sportdirecteur. Hij kent de ploeg door en door. Hij leidde jarenlang zeer succesvol het Development Team en Ladies Team van de ploeg. Talenten als Arnaud De Lie, Florian Vermeersch en Maxim Van Gils werden door Kurt Van de Wouwer gerekruteerd en zetten onder zijn begeleiding de stap naar de profs.

Dankzij de aanstelling van Kurt Van de Wouwer wordt de continuïteit van de professionele wielerploeg gewaarborgd. Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle sportieve beslissingen, zodat de ploeg zich volop kan focussen op de voorbereidingen richting het nieuwe seizoen. “Ik ben heel trots dat ik deze stap kan zetten”, aldus Kurt Van de Wouwer. “Deze ploeg betekent alles voor mij, na al die jaren dat ik hier als renner, sportdirecteur en manager van het Development Team en Ladies Team heb gewerkt. De Lotto-wielerploegen spelen een cruciale rol in het Belgische en mondiale wielrennen. De huidige selectie herbergt heel veel jong talent, aangevuld met een aantal internationale toppers vol ambitie. Ik geloof volop in de toekomst van wat volgend jaar Lotto Dstny zal heten en kijk ernaar uit om daar in mijn nieuwe rol mee vorm aan te geven.”

Zoals eerder gecommuniceerd, neemt CEO John Lelangue per 31 december 2022 afscheid van de ploeg. Het aanwervingsproces van een nieuwe CEO wordt met de grootste nauwkeurigheid voortgezet.

Foto: Maxime Van der Wielen.