ProTeam Van Moer toont vroege vorm met derde plek in GP La Marseillaise

De 25-jarige hardrijder maakte deel uit van een kopgroep die om de zege streed.
Race 29 januari 2023

Lotto Dstny-renner Brent Van Moer heeft zijn vroege vorm in de verf gezet met een podiumplek in de Franse eendagswedstrijd Grand Prix de La Marseillaise. De 25-jarige hardrijder maakte deel uit van een kopgroep die in een lastige finale werd gevormd en zou strijden om de overwinning. Net voor de Col de la Gineste – de laatste moeilijkheid van de dag – ging medevluchter Neilson Powless er solo vandoor en hield de Amerikaan zijn inspanning vol tot op de meet. In een prangende sprint voor de tweede plaats moest Van Moer enkel de Fransman Ferron voor zich dulden en sleepte de Belg zo een podiumplaats in de wacht nadat hij zijn goede benen ook al vorig weekend toonde in de Classica Valenciana.

Brent Van Moer: “Vorig weekend voelde ik al dat ik goed meeging bergop en toen de koers vandaag ontplofte op de Route des Crêtes kon ik opnieuw meeschuiven in een omvangrijke ontsnapping. Op die manier konden we meerdere kaarten uitspelen met ook nog onze sprinter Arnaud De Lie in het peloton. Aangezien heel wat verschillende teams vertegenwoordigd waren in de kopgroep, werd al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Toen Powless zijn aanval plaatste, had er niemand echt een antwoord, hij was echt wel de sterkste vandaag. De achtervolging verliep stroef en toen ik besefte dat de vogel gaan vliegen was, verlegde ik de focus op de sprint voor de tweede plek. Ik werd echter de koppositie opgedrongen en besliste dan maar om op 250 meter van de meet zelf aan te gaan. Met de tegenwind werd het nog nipt, maar ik kon het uiteindelijk net nog houden en een podiumplaats uit de brand slepen.”

Van ontgoocheling is er bij Brent Van Moer geen sprake, de 25-jarige renner is vooral tevreden met de vele trainingsarbeid tijdens de winter die zich nu uit in een goede conditie.

“Deze derde plek voelt niet als een ontgoocheling. Dergelijke kans krijg je misschien niet vaak, maar ik heb het nergens laten liggen. Ik ben vooral blij dat ik het seizoen kan beginnen met goede benen én een podiumplaats. Dat belooft voor de aankomende Etoile de Bessèges, waar er opnieuw enkele mooie kansen zijn om ons met Lotto Dstny te tonen.”

Foto: Photo News.

In dit artikel