ProTeam Indrukwekkende De Lie wint openingsetappe Etoile de Bessèges

Geen maat op de 20-jarige Belg op een punchersaankomst in Bellegarde.
Race 01 februari 2023

Lotto Dstny-renner Arnaud De Lie heeft op indrukwekkende wijze de openingsetappe van de Etoile de Bessèges gewonnen. Op een aankomst voor punchers stond er in Bellegarde geen maat op de 20-jarige Belg. De Lie beantwoorde op de steile finishstrook een versnelling van Mads Pedersen, remonteerde de Deense ex-wereldkampioen net voor het ingaan van de laatste rechte lijn en verzekerde zich even later van ritwinst. De Lie is ook de eerste leider van de vijfdaagse rittenkoers in het zuiden van Frankrijk. 

De openingsetappe werd meteen een waaierspektakel want op 60 kilometer van de finish brak het peloton in meerdere stukken. Lotto Dstny liet zich niet verrassen en was vooraan vertegenwoordigd met vier renners: Liam Slock, Sébastien Grignard, Brent Van Moer en Arnaud De Lie. Op tien kilometer van de finish kwam nog een omvangrijke groep aansluiten en ging het razendsnel richting Bellegarde. Na een prima lead-out van Lotto Dstny en een ultieme kopbeurt van Jasper De Buyst was het Pedersen die fors aanging. De Lie beet zich vast in het wiel van de Deense ex-wereldkampioen, versnelde bij het ingaan van de laatste bocht en sprintte naar winst. Pedersen werd tweede, Benoit Cosnefroy derde.

Arnaud De Lie: “Het is fantastisch om het seizoen te starten met een dergelijke vorm en al twee overwinningen. Maar dit alles zou niet mogelijk zijn zonder een sterke Lotto Dstny-ploeg die volledig achter mij staat. Een grote pluim voor mijn ploegmaats, want we hebben vandaag volgens het boekje gekoerst. Toen het peloton ver voor de finish in stukken brak, waren we met vier renners vooraan vertegenwoordigd. Daar kwam aan het eind nog Jasper De Buyst bij en in de slotfase namen we het peloton op sleeptouw en leverden mijn ploegmaats de perfecte lead-out af.”

“We hadden deze finish afgelopen maandag verkend en ik merkte dat het op 500 meter van de finish iets vlakker werd. Net daar plaatste Mads Pedersen zijn versnelling. Ik beet me vast in zijn wiel en voelde me nog sterk genoeg om hem te remonteren en richting de finish te knallen. Het voelde super om op dergelijke manier te winnen. Deze Etoile de Bessèges is met etappewinst alvast geslaagd, maar de komende twee dagen liggen er nog mooie kansen in het verschiet. En met deze teamspirit is nog veel mogelijk”, besluit Arnaud De Lie.

Foto's: Nicolas Mabyle - DirectVelo

 

In dit artikel