ProTeam Van Gils tweede in Tour of Oman na sterke sprint bergop

De 23-jarige Belg toont uitstekend vormpeil in Oman.
Race 12 februari 2023

Lotto Dstny-renner Maxim Van Gils sprintte vandaag naar een tweede plek op de eerste aankomst bergop van de Tour of Oman. Na een vijfde plaats in de Muscat Classic van afgelopen vrijdag bevestigde de 23-jarige Belg zijn prima vormpeil en moest hij enkel de Spanjaard Jesùs Herrada voor zich dulden.

In de tweede etappe van de Tour of Oman zou alles worden beslist op de ruim twee kilometer lange finish bergop in Qurayyat. Van Gils reed een attente beklimming en toen Herrada zijn versnelling lanceerde op 300 meter van de finish, ging ook de jonge Belg vol aan. De Lotto Dstny-renner hield een lange inspanning vol tot op de meet, kon de opkomende Italiaan Ulissi nog afhouden en finishte zo op een tweede plaats. Van Gils start etappe drie van de Tour of Oman in de jongerentrui en als tweede in het algemeen klassement.

Maxim Van Gils: “Als wielrenner wil je natuurlijk steeds het hoogst haalbare, maar ondanks dat ik net naast de zege grijp vandaag, ben ik tevreden met de prestatie die ik heb geleverd. Mijn vijfde plaats in de afgelopen Muscat Classic toonde aan dat de vorm goed zit en ik ben blij die lijn door te trekken in de Tour of Oman. Dat zorgt voor vertrouwen met het oog op de volgende etappes.”

“Ik hou ervan om in de woestijn te koersen, maar eenvoudig was het allerminst vandaag. We wisten dat deze finish bergop me goed zou liggen, maar het was een gevecht om in goede positie de laatste beklimming aan te vatten. Mijn ploegmaats leverden uitstekend werk en hebben me goed vooraan afgezet. Vandaag is het net niet, maar er komen nog mooie en zware ritten aan. En ongetwijfeld dat de jongerentrui om mijn schouders me een extra boost zal geven”, besluit Maxim Van Gils.

Foto's: Photo News.


 

In dit artikel