ProTeam Pascal Eenkhoorn: ‘Ik wil me tonen in de finales’

Tijdens onze januaristage zaten we samen met onze nieuwste aanwinst Pascal Eenkhoorn. Ontdek alles over zijn ambities voor 2023.
Video 08 februari 2023

Hij was de grootste transfer van Lotto Dstny deze winter. Vermarc, Ridley en Ekoï kregen er direct een fijne extra opdracht bij; zij mochten immers aan de slag met designs in de kleuren van de Nederlandse vlag. Pascal Eenkhoorn is trots op zijn klassieke rood-wit-blauwe trui, de gewaagde kleurstelling van zijn fiets en gepersonaliseerde helm.

 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Dag Pascal, Nederlands kampioen op de weg, welkom bij het team. Wat zijn je eerst indrukken?

“Dat dit een hele fijne en gezellige groep is. Een groep vrienden of familie met een heel hechte band met elkaar.”

Waarom heb je voor Lotto Dstny gekozen?

“Ik denk dat we hier een hele fijne, jonge en ambitieuze groep renners hebben waarbij iedereen zijn kansen en vrijheid kan krijgen. We rijden een mooi programma waarin voor iedereen mogelijkheden liggen. Ik hou ervan om met een open vizier de strijd aan te gaan en daarvoor moeten hier meer kansen zijn. Ik wil vaker de kans hebben om voor de overwinning te rijden.”

Hoe zal jouw seizoen eruitzien?

“Ik ben al vroeg gestart in Mallorca, dan volgen Jaén, Murcia, Ruta del Sol. Daarna ga ik via Parijs-Nice naar Milaan-Sanremo en de lastigere koersen. Mijn thuiskoersen: Volta Limburg Classic en de Amstel Gold Race. Ik kijk er enorm naar uit om de Amstel Gold Race in het rood-wit-blauw te kunnen rijden, zeker nu ik gehoord heb dat Dstny partner wordt van de koers. Nadien hoop ik nog een grote ronde te kunnen rijden. De Tour de France is een droom voor iedere renner. Ik hoop dat ik goed genoeg ben om mee te gaan dit jaar.”

Wat worden je doelen in die races?

“Het is altijd een beetje afwachten natuurlijk, maar het hoofddoel is om de finales te rijden en daar een belangrijke rol te spelen. “

Wanneer is 2023 een succes voor jou?

“Wanneer ik mezelf heb kunnen verbeteren, finales heb kunnen rijden en – hopelijk – een koers heb kunnen winnen.”

Foto's: Photo News

In dit artikel