ProTeam Arnaud De Lie: “Ik heb mezelf deze week ook verbaasd”

De 20-jarige Belg eindigt zevende in hypersuccesvolle Ster van Bessèges.
Race 05 februari 2023

Lotto Dstny-renner Arnaud De Lie heeft de vijfdaagse Franse rittenkoers Etoile de Bessèges afgesloten op een zevende plaats in het algemeen klassement. Dankzij een sterke beklimming van de Mont Bouquet in de koninginnenetappe begon Arnaud De Lie de afsluitende proef tegen de klok als vijfde in de stand. 

De Lie ging er opnieuw vol tegenaan en klokte na een tien kilometer lange tijdrit met finish bergop af op een tijd van 16’36”; etappewinst was voor Mads Pedersen, die een tijd van 15’25” neerzette. De Lie bekroonde zijn indrukwekkende Etoile de Bessèges uiteindelijk met een zevende plaats in het algemeen klassement. Met twee ritoverwinningen, de puntentrui en een zevende plaats in het algemeen klassement kan Lotto Dstny-renner Arnaud De Lie terugblikken op een succesvolle Etoile de Bessèges. 

Arnaud De Lie: “Dit was slechts mijn tweede tijdrit bij de profs maar we hadden deze tot in de puntjes voorbereid met als doel de best mogelijke tijd neer te zetten. Ondanks dat het niet mijn specialiteit is denk ik dat we in onze opzet geslaagd zijn. Ik ben tevreden met mijn prestatie.”

“Het oorspronkelijke doel van deze week was om één etappe te winnen. De twee ritzeges, puntentrui en een zevende plek in de eindstand hebben me ook verbaasd. Ik mag zeggen dat dit een buitengewone prestatie was aangezien het parcours, met vooral de steile beklimmingen van de Mont Bouquet, niet meteen op mijn lijf was geschreven. Ik kan het niet genoeg herhalen, maar dit was ook niet mogelijk geweest zonder een sterke Lotto Dstny-ploeg die me perfect heeft ondersteund. We kennen een sterke start van het jaar en willen die ook doortrekken.”

De volgende koers op het programma van de 20-jarige Belg wordt de Spaanse eendagswedstrijd Clasica Almeria. 

“Persoonlijk geeft dit sterke seizoensbegin me  vertrouwen voor de koersen die eraan komen. Maar nu is het tijd voor enkele dagen rust na vijf dagen van intensief koersen. Daarna bouw ik opnieuw op richting de GP Almeria en de eerste wedstrijd op Belgische bodem: Kuurne-Brussel-Kuurne”, besluit De Lie.

Foto's: Nicolas Mabyle - DirectVelo.

In dit artikel