ProTeam Kron beëindigt Ruta del Sol op negende plaats in eindklassement

De Deen sprint in afsluitende etappe naar de vierde plaats op een finish weggelegd voor de punchers.
Race 19 februari 2023

Lotto Dstny-renner Andreas Kron heeft zich opnieuw getoond in de afsluitende etappe van de Vuelta a Andalucía. In Alhaurín de la Torre sprintte hij naar de vierde plaats op een finish weggelegd voor de punchers. Na vijf dagen koers in het zuiden van Spanje sluit Kron de Ruta del Sol (UCI 2.Pro) af op een negende plaats in het algemene klassement. De 24-jarige Deen blikt terug op een intensieve, maar veelbelovende start van zijn derde seizoen bij Lotto Dstny.

Andreas Kron: “Het is fijn om de Vuelta a Andalucía af te sluiten met een vierde plaats in deze sprint van een uitgedund peloton. Het was een nieuwe ervaring voor mij om uitgespeeld te worden als sprinter van dienst in dergelijke omvangrijke groep, maar ik voelde me goed en we gingen er vol voor. Een vierde plek is dan ook veelbelovend en misschien zat er nog wel wat meer in. De finale kilometers waren enorm snel en hectisch en ik moet mijn ploegmaats dan ook bedanken voor al het werk dat ze voor me hebben gedaan. Niet alleen vandaag maar de volledige week hebben ze me perfect ondersteund.”

Met ook een vijfde plek in de afgelopen Clasica Jaen trekt Kron met vertrouwen richting de volgende koersen, te beginnen met de Faun Ardèche en Faun Drôme Classic komend weekend.

“Ik ben heel tevreden om de Ruta del Sol af te sluiten op een negende plaats in het algemeen klassement want dit was een wedstrijd op heel hoog niveau. Dit resultaat toont dat de vorm goed zit en is veelbelovend. Met zeven koersdagen op de teller sinds de Clasica Murcia vorige zaterdag was het een pittige start van mijn seizoen maar dit zal hopelijk zijn vruchten afwerpen in de komende weken”, besluit Andreas Kron.

Foto: Photo News.

In dit artikel