ProTeam Caleb Ewan nipt tweede na fotofinish in openingsetappe UAE Tour

Een waaierspektakel draaide uit op een millimetersprint tussen Lotto Dstny-kopman Caleb Ewan en Tim Merlier.
Race 20 februari 2023

Een razend boeiende openingsetappe van de UAE Tour is na een waaierspektakel uitgedraaid op een millimetersprint tussen Lotto Dstny-kopman Caleb Ewan en Tim Merlier. Die sprint kwam er nadat een select groepje met daarbij ook Ewans ploegmaat Jarrad Drizners zich in volle finale losrukte uit een omvangrijke eerste waaier. Na lang wachten op het verdict van de fotofinish werd Merlier uiteindelijk tot ritwinnaar uitgeroepen en moest Caleb Ewan vrede nemen met de tweede plaats.

“Het waaierspektakel begon al meteen na de start en net op dat moment reed ik lek. Ik moest van wiel wisselen net toen het peloton in verschillende stukken brak. Ik reed helemaal achteraan in de koers maar gelukkig gidsten mijn ploegmaats me van groep tot groep en kon ik zo terugkeren naar de eerste achtervolgende groep”, begint Caleb Ewan

Na een achtervolging van bijna 100 kilometer maakte de achtervolgende groep met Caleb Ewan contact met de kopgroep, die uiteindelijk verder uitgedund werd en zou sprinten om de overwinning in Al Mirfa.

“Uiteindelijk kon ik helemaal vooraan aansluiten, waar ik mijn ploegmaat Jarrad Drizners trof. Na een gevecht van een hele dag, kwam het bijna opnieuw allemaal samen, maar gelukkig konden we de vlucht opnieuw opsplitsen en met een selecte groep richting de finish rijden. Uiteraard was Jarrad Drizners van grote waarde om me richting de sprint te loodsen. Maar wat kan ik over de sprint zeggen…? Eerlijk gezegd zou ik niets veranderen aan mijn sprint. Ik was bijna de snelste, maar dus toch net niet. Uiteraard is het een ontgoocheling om net naast mijn eerste ritwinst van het seizoen te grijpen, en met zo’n klein verschil. Maar het belangrijkste om te onthouden van vandaag is dat de conditie goed zit, wat veelbelovend is voor de volgende sprintkansen deze week”, besluit Ewan.

Foto's: Photo News.

In dit artikel